Zatiahnuté
17°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Mojsejová (55) by mala zostať vo väzbe do roku 2015, myslí si prokuratúra
Zdielať na
Krimi

Mojsejová (55) by mala zostať vo väzbe do roku 2015, myslí si prokuratúra

KOŠICE / Košická podnikateľka, podozrivá z rozsiahlej ekonomickej trestnej činnosti, Nora Mojsejová, by mala podľa prokuratúry zostať vo väzbe minimálne do roku 2015. Prokurátor tvrdí, že dôvody jej väzby naďalej trvajú. Ak by ju prepustili, mohla by vraj ovplyvňovať svedkov.

O tom, či sa Mojsejová dostane z väzby na slobodu už 3. októbra, alebo za mrežami zostane ďalšie 4 mesiace, rozhodoval sudca viac ako hodinu. Konečné rozhodnutie ale v piatok nepadlo.

Február 2015

Podnikateľka je vo vyšetrovacej väzbe už viac ako rok.  Vyšetrovanie však stále nie je ukončené. Prokuratúra preto žiada, aby ju vo väzbe ponechali až do februára 2015.

O tom, ale musí rozhodnúť  najskôr sudca okresného súdu. Mojsejovú do pojednávacej miestnosti  síce eskorta  priviedla, napokon si však sudca nechal ešte niekoľko dní, kým o návrhu prokurátora rozhodne.

Dá sa však očakávať, že posledné slovo bude mať ešte odvolací súd. Sudca by mal rozhodnúť na budúci týždeň.

Pripomeňme, že Mojsejovú polícia zadržala minulý rok v septembri pre podozrenie z rozsiahlej ekonomickej trestnej činnosti. Výška škody, ktorú mala spôsobiť aj s ďalšími 23 obvinenými, sa podľa našich informácií vyšplhala až k šiestim miliónom eur.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy