Skoro jasno
23°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Kamaráti mali dobiť na smrť dvoch bratov, stále nie sú vo väzení
Zdielať na

Kamaráti mali dobiť na smrť dvoch bratov, stále nie sú vo väzení

VINOSADY / Bratislavskému súdu sa nedarí ukončiť proces s dvoma mužmi. Tí mali ešte ako chlapci pred takmer piatimi rokmi v rodinnom dome vo Vinosadoch zavraždiť dvoch dôchodcov. Ich útok vtedy akoby zázrakom prežila osemdesiatročná žena.

V roku 2010 to boli nerozluční kamaráti. Lukáš a Márius spolu trávili každú voľnú chvíľu. Keď v dome polícia v marci v tom istom roku našla na smrť dobitých dvoch starých mužov, bratov Paula a Jána, trvalo len krátko a obaja kamaráti sa stali hlavnými podozrivými z vraždy dôchodcov.

Spal doma

Údery tupými predmetmi, päsťami a bodné poranenia vtedy prežila pani Ružena. "Opýtajte sa po Pezinku, čo sa o nich hovorí, vraj to na nich nafingovali," hovoria rodičia obžalovaných. "Môj syn spal a bol doma," pokračuje ďalší z rodičov.

Zatiaľ čo Márius čelí obžalobe vo väzení, jeho kamarát Lukáš, je na slobode. A práve on sa dopoludnia na záverečné hlavné pojednávanie nedostavil. Údajne pár hodín pred procesom utrpel poranenia, ktoré mu bránili prísť na súd. "Obžalovaný informoval v pondelok večer obhajcu o svojom úraze," informuje hovorca krajského súdu Pavol Adamčiak.

Obžaloba nemá dôkazy

Tento argument priamo v súdnej sieni zdvihol z lavíc  pozostalých zavraždených dôchodcov. Proces sa ťahá niekoľko rokov. Podľa rodičov obžalovaných chlapcov aj preto, že obžaloba nemá stopercentné dôkazy. Lúpež, na ktorú doplatili dôchodcovia, vraj ich deti na svedomí nemajú.

Pani Ružena, ktorá beštiálny útok lupičov v roku 2010 ako jediná v dome prežila, sa konca súdneho procesu už nedočkala. Zomrela koncom minulého roka. Podľa rodiny, sa o súdny proces a o samotných obžalovaných vôbec nezaujímala.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy