Skoro jasno
19°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Odsúdená prokurátorka žiadala odpustiť peňažný trest, súd bol neoblomný
Zdielať na

Odsúdená prokurátorka žiadala odpustiť peňažný trest, súd bol neoblomný

BANSKÁ BYSTRICA / Bývalá levická prokurátorka odsúdená v korupčnej kauze sa opäť vrátila pred súd. Vo väzení si odpykáva tri a pol ročný trest za prijatie úplatku, no doteraz nezaplatila peňažný trest vo výške päťtisíc eur. O ňom v pondelok rozhodoval senát.

Bývalá levická prokurátorka s dvadsaťročnou praxou si od januára odpykáva trest v nitrianskej väznici. V pondelok ju eskortovali do Banskej Bystrice, kde sa rozhodovalo o odpustení peňažného trestu.

"Rodina si nemá od koho požičať čiastku päťtisíc eur. Už si napožičiavali veľmi veľa," uviedla obhajkyňa Ildikó Osvaldová.

Senát preskúmal finančnú situáciu celej rodiny. Verejne priznali, že ich dlh na pôžičkách a hypotékach sa vyšplhal na šesťdesiattisíc eur. Peňažný trest tak nemajú z čoho zaplatiť.

"Bývalý manžel tiež nemá z čoho trest zaplatiť. Ak nebude splácať úvery, príde o byt. Situácia je neúnosná," dodala Osvaldová.

Neoblomný

Senát neustúpil. Keďže v stanovenom čase peňažný trest neuhradila, vo väzení pobudne o desať mesiacov dlhšie.

"Som spokojný. Súd rozhodol podľa môjho návrhu," priznal prokurátor po pojednávaní.

Bývalá prokurátorka sa za mreže dostala pre korupčnú aféru. Trestné stíhania dvoch bratov ukončila za dva šperky a štyritisíc eur. Usvedčili ju odposluchy a kamerové záznamy.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy