Jasno
24°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Z detského domova utiekla mamička (17), syna nechala opatrovateľkám
Zdielať na
Krimi

Z detského domova utiekla mamička (17), syna nechala opatrovateľkám

TŔNIE / Z detského domova v obci Tŕnie pri Zvolene pred niekoľkými dňami zmizla iba sedemnásťročná chovankyňa. V zariadení zanechala svojho dvojročného syna. Teraz po nej pátra polícia.

Nina Hricová bývala v zariadení takmer dva roky. Súdy ju odobrali rodičom pre veľmi zlé sociálne pomery. Teraz museli úrady zveriť jej dieťa do starostlivosti detského domova. Nina je totiž nezvestná od 28.augusta. O chlapčeka sa tak musia postarať vychovávateľky.

Názory a svet

"Jej syn je na základe súdneho rozhodnutia zverený do náhradnej  starostlivosti detského domova, v ktorej aj zostáva," informuje Jana Lukáčová z Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny.

Dôvod, prečo Nina zo zariadenia odišla, nikto nevie. Podľa slov Lukáčovej, medzi chovankyňou a vychovávateľmi nepanovala úplná zhoda v názoroch na svet a výchovu.

Volajte políciu

Nina priviedla syna na svet už ako 15 ročná, na usporiadanú rodinu nemala šťastie. Dievča pochádza zo Žiaru nad Hronom. O pár mesiacov bude plnoletá, ak sa ju dovtedy podarí nájsť, bude sa musieť vrátiť do detského domova.

Mladá mamička však najviac chýba svojmu dvojročnému synovi. Ak viete, kde sa nachádza alebo o nej máte akékoľvek informácie, volajte políciu na číslo 158.

Nina Hricová je vysoká 163 cm, štíhlej postavy, má zelenohnedé oči. Oblečenú mala modrú mikinu a čierne legíny.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy