Jasno
16°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Nezvestného Sebastiána (†11) našli utopeného vo Váhu
Zdielať na

Nezvestného Sebastiána (†11) našli utopeného vo Váhu

SELICE / Nezvestného jedenásťročného chlapca zo Selíc neďaleko Šale v stredu popoludní našli. Chlapec sa utopil vo Váhu.

Jedenásťročný Sebastián sa stratil vo štvrtok. S kamarátmi sa člnkoval po Váhu. Potom mal vyjsť z člna do vody, vzápätí zmizol z dohľadu.

Niekoľkodňové pátranie

Keď sa nevrátil domov, matka zalarmovala políciu. Jeho kamaráti prehovorili až na druhý deň. Chlapca okamžite začali hľadať hasiči aj záchranári so špeciálne vycvičenými psami. "Ja len chcem, aby môjho chlapca čo najskôr vyniesli z vody," hovorí chlapcova matka.

Niekoľkodňové hľadanie sa nakoniec skončilo v stredu popoludní. Chlapca našli utopeného vo Váhu. "Pokračovali sme v pátracej akcii na miestach, ktoré pes označil naposledy. Pri pátraní sa našlo telo," uviedol šéf záchranárov Alexander Berek.

Telo sa zrejme zachytilo o spadnutý strom a korene. Nájsť telo skôr bolo kvôli počasiu a zvýšenej hladine rieky nemožné. "Trvalo to niekoľko dní. Bolo ťažké určiť miesta, lebo je to tečúca voda," dodal Berek.

Telo zachytené o strom

Sebastiána našli približne kilometer od miesta, kde ho videli naposledy. "Rozvírili sme vodu okolo padnutého stromu," opísal postup veliteľ hasičskej stanice Šaľa Ľubomír Tuška. "V tom momente sa telo vynorilo," dodal šéf záchranárov.

Podľa našich informácií mal chlapec rozbitú hlavu, zraniť sa mohol pri páde do vody. Presné príčiny úmrtia určí až pitva a ďalšie policajné vyšetrovanie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy