Zatiahnuté, dažďové prehánky
14°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Smrť si nevyberá. Pri nehodách umierajú aj záchranári
Zdielať na
Krimi

Smrť si nevyberá. Pri nehodách umierajú aj záchranári

BRATISLAVA / Ani tým, ktorí zachraňujú ľudské životy, sa tragédie nevyhýbajú. Rovnako ako 35 ročná záchranárka Jozefína, ktorá zahynula vo štvrtok, zomrel v máji cestou do práce o dva roky starší kolega zo záchranárskej stanice v Gbelciach.

Denis ráno smeroval na motorke do služby vystriedať kolegov po nočnej. Pred sebou mal už len zopár kilometrov. Prešiel v pravotočivej zákrute do protismeru a čelne sa zrazil s prichádzajúcim autom. Jeho zranenia boli natoľko vážne, že nim na mieste podľahol.

Na Veľký piatok pri dopravnej nehode pod Tatrami zomrela mladá sestrička z detského oddelenia v nemocnici v Poprade. Pri Spišskom Štiavniku nezvládla ľavotočivú zákrutu a narazila do stromu. Žena ostala v aute zakliesnená. Na mieste svojim zraneniam podľahla.

Medzi Trnavou a Špačincami vyhasol koncom marca 2011 život len 22 ročnej záchranárky. Tiež bola na ceste do rannej služby na záchranárskej stanici v Dechticiach. S autom prešla do protismeru a zrazila sa s oproti idúcim autom.

Zachraňujú svojich

O mesiac neskôr havarovala sanitka, ktorá prevážala 79 ročného pacienta z Veľkého Krtíša do Banskej Bystrice. Osudnou sa im stala skratka cez Vojenské výcvikové stredisko Lešť. Vodič sanitky dostal v pravotočivej zákrute šmyk a niekoľko krát sa prevrátili.

Privolaným hasičom a záchranárom sa po príchode na miesto naskytol smutný pohľad. Štyridsaťštyriročná záchranárka Magda aj pacient zrejme zo sanitky vypadli. Žena mala vážne zranenia a aj napriek snahe jej kolegov, rýchlemu leteckému transportu do nemocnice, sa ju zachrániť nepodarilo. O niekoľko hodín zraneniam podľahol aj pacient, ktorého v sanitke prevážali.

Naposledy pri nehode vyhasol život 35 ročnej záchranárky Jozefíny. Mama dvoch detí zahynula po čelnej zrážke s kamiónom.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy