Jasno
17°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Samko (11) skončil pod kolesami auta
Zdielať na

Samko (11) skončil pod kolesami auta

HUMENNÉ / V obci Dedačov (okr. Humenné) v v pondelok auto zrazilo jednásťročného Samuela. Chlapec sa nepozrel ani doľava, ani doprava. Na bicykli sa vyrútil rovno na hlavnú cestu. Svedkovia vravia, že jeho jediným šťastím bolo to, že za volantom sedela 35 ročná Anna, ktorá údajne jazdí veľmi opatrne.

Podľa svedkov chlapec žene vletel priamo pod kolesá a vodiča nemala vôbec čas zareagovať. "Ona jazdí pomaly, to bolo jeho šťastie," povedal príbuzný zrazeného Samka.

Samko bol na prázdninách u dedka. Miestni vravia, že po náraze mu vodička poskytla prvú pomoc. Pribehli aj chlapcovi príbuzní, ktorí ho so zranením nohy previezli do nemocnice. "Ani neplakal, len sa ospravedlňoval, že vbehol pod auto,"  hovorí otec vodičky.

Anna, ktorá auto šoférovala odišla  po nehode domov. Aj keď to bola zrejme neúmyselná chyba,  pri ďalšom vyšetrovaní nehody jej môže priťažiť. "Urobila chybu, že po nehode odišla domov a nezavolala políciu," hovorí príbuzný chlapca.

Povinnosti účastníka nehody

"Ak je občan účastníkom dopravnej nehody, zo zákona mu vyplýva povinnosť zotrvať na mieste nehody až do príchodu polície, ktorá ju zadokumentuje," informoval prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Migaľová.

Pri posudzovaní miery zavinenia nehody sa totiž bude zohľadňovať aj táto skutočnosť. Polícia začala trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy