Jasno
15°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Vodič sa chcel vyhnúť cyklistovi, utopil svoje auto
Zdielať na

Vodič sa chcel vyhnúť cyklistovi, utopil svoje auto

NITRIANSKE RUDNO / Vodič, ktorý sa chcel vyhnúť zrážke s cyklistom, takmer prišiel o život. Jeho auto dostalo šmyk a zletelo priamo do vodnej priehrady v Nitrianskom Rudne.

"Asi desať minút plávalo. Snažil som sa vyskočiť cez okno a doplávať na breh," hovorí majiteľ auta. "Cyklista mi nedal prednosť, vošiel mi do jazdnej dráhy," dodáva.

Boj o život

Tridsaťsedemročný muž začal boj o vlastný život. Vedel, že ak rýchlo nevyjde von, tak zomrie. "Vodič v snahe vyhnúť sa zrážke s cyklistom zišiel mimo cestu a zastavila ho až voda v priehrade," uviedla hovorkyňa trenčianskych krajských policajtov Elena Antalová.

Len čo muž doplával k brehu, auto zmizlo pod hladinou. O pár minút prišli na miesto hasiči. Potápači začali okamžite po aute pátrať. "Viditeľnosť bola nulová. Potápač sa orientoval hmatom," uviedol veliteľ zásahu Vladimír Bečár.

Nebezpečný zásah

Zásah bol mimoriadne nebezpečný najmä tým, že pár metrov od miesta kde auto padlo do vody sa nachádzal výpust do elektrárne. "Keby sa potápač priblížil k výpustu a prúd by ho pritlačil k česlám, doško by k ohrozeniu jeho života," dodal veliteľ zásahu.

Potápači nakoniec auto po viac ako dvoch hodinách našli. Nachádzalo sa dvadsaťpäť metrov od brehu v hĺbke trinásť metrov. "Po kolesá bolo zaborené v bahne," uviedol Bečár. Policajti vyčíslili škodu na 15 tisíc eur.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy