Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Zlodej, ktorý ukradol auto s dieťatom (2), bol šialencom
Zdielať na

Zlodej, ktorý ukradol auto s dieťatom (2), bol šialencom

BRATISLAVA / Bratislavčana, ktorý vo štvrtok ráno na Kazanskej ulici na bratislavských Dolných Honoch ukradol naštartované auto, v ktorom sedela aj žena s malým chlapčekom, už obvinili z obmedzovania osobnej slobody a neoprávneného užívania cudzieho motorového vozidla.

Pre tridsaťdvaročnú Michaelu a jej syna prišla do obchodného centra na Dolných Honoch kamarátka. Sedeli v naštartovanom aute a čakali, kým kamarátka naloží kočík do kufra. V tom si za volant sadol zlodej a začal s autom unikať z Bratislavy smerom na Dunajskú Stredu.

Chcela vyskočiť z auta

"Hovorila mi, že rozmýšľala, že vysokčí z toho auta. Bála sa hlavne o život dvojročného syna,“ uviedol zasahujúci policajt Andrej Tóth. "Nariekali, prosili. Jazdil strašne rýchlo,“ dodáva policajt.

 V jednej chvíli sa ale Michaele aj so synom podarilo z auta ujsť. Za jazdy. "Nezastavil, pribrzdil a vyskočili potom von.Chvalabohu sa im nič nestalo,“ dodal Tóth.

"Motivácia je tam úplne jasná. Maximálne ochrániť dieťa, predísť smrti alebo zraneniu,“ hovorí psychológ Karol Kleinmann ml.

Ohrozil policajtov

Tým, že sa z auta mamičke s dieťaťom podarilo únoscovi utiecť, sa dráma ani zďaleka neskončila. Policajti zbadali unikajúceho vodiča v uliciach Dunajskej Stredy. Už vtedy videli, že je v aute sám. Boli rozhodnutí zastaviť ho za každú cenu.

Peter sa s autom pred policajtmi otočil a namieril si to späť na Bratislavu. To mu už boli v pätách. Zasahujúci policajti hovoria o šialenom vodičovi, ktorý nemal rešpekt pred ničím a už vôbec nemal v pláne nechať sa chytiť. Obišiel dokonca aj pripravené zátarasy.

"Ukazoval som mu, že bude použitá zbraň. On zabočil na mňa. Musel som odskočiť. Keby som neodskočil, tak by ma zrazil,“ dodáva Andrej Tóth.

"Kolegovia ho prenasledovali ďalej, my sme tiež nasadli do auta. Pokračovali sme v prenasledovaní,“ hovorí zasahujúci policajt Ladislav Nagy. "Podarilo sa nám vystreliť na prednú pneumatiku. Ostatným kolegom sa podarilo zadná prestreliť zadná pneumatika," opisuje zasahujúci policajt Tibor Balkó.

Petra polícia už obvinila

Policajti nakoniec dvadsaťpäťročného šialenca chytili. Skončí v base. Na krku má toho viac ako dosť. Už je aj obvinený. "Z prečinu neoprávneného užívania cudzieho motorového vozidla a prečinu obmedzovania osobnej slobody,“ uviedla hovorkyňa krajského policajného zboru v Bratislave Tatiana Kurucová.

"Polícia v Dunajskej Strede túto udalosť vyšetruje ako útok na verejného činiteľa,“ povedala hovorkyňa trnavských krajských policajtov Martina Kredatusová.

Zlodej ukradol auto so ženou a dvojročným dieťaťom. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy