Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Zlodej ukradol auto so ženou a dvojročným dieťaťom
Zdielať na

Zlodej ukradol auto so ženou a dvojročným dieťaťom

BRATISLAVA / Na Kazanskej ulici na bratislavských Dolných Honoch nasadol do naštartovaného auta zlodej. Podľa našich informácií v ňom sedela žena s dvojročným dieťaťom, ktorých si zlodej nevšimol.

Zlodej vyrazil s kradnutým autom a jeho pasažiermi smerom na Dunajskú Stredu.

"V tejto súvislosti začal vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave II trestné stíhanie vo veci prečinu neoprávneného užívania cudzieho motorového vozidla v súbehu s prečinom obmedzovania osobnej slobody,"
uviedla hovorkyňa policajného prezídia Tatiana Kurucová.

Vyhodil ženu aj dieťa z auta

Informáciu o ukradnutom aute ihneď dostali policajti v celom Trnavskom kraji. Muža spozorovali pri obci Báč, kde ženu s dieťaťom z auta vyhodil. Pokračoval v jazde smerom na Dunajskú Stredu. O niekoľko kilometrov mu už boli v pätách policajti. Muža napokon zastavili.

"Keď sa policajti priblížili k autu, vyštartoval proti nim, pričom ich  ohrozil," ozrejmila hovorkyňa trnavských krajských policajtov Martina Kredatusová.

Výstrely zasiahli pneumatiky

Zlodej pridall plyn, pričom hliadku takmer zrazil. Začal unikať vysokou rýchlosťou. Na ceste svojou jazdou ohrozoval aj iných vodičov. Policajti sa ho najprv pokúšali zastaviť výzvami, na ktoré nereagoval. Potom padli výstrely do vzduchu, ani tie ho však nezastavili. Následne strieľali priamo po aute. "Zasiahli zadné pneumatiky. To spôsobilo, že auto havarovalo," dodala Kredatusová.

Muža zadržali neďaleko obce Holice (okr. Dunajská Streda) a odovzdali ho bratislavským policajtom. Medzitým ženu s dieťaťom previezli na policajné oddelenie do Šamorína. Obaja boli bez zranení a v poriadku.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy