Skoro jasno
22°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Vodáci našli telo v rozklade. Patrí zmiznutej Elene?
Zdielať na

Vodáci našli telo v rozklade. Patrí zmiznutej Elene?

BZENICA/REVIŠSKÉ PODZÁMČIE / Medzi obcami Bzenica a Revišské Podzámčie (okr. žiar nad Hronom) našli v sobotu večer v Hrone nehybné telo. Terén bol v týchto miestach ťažko dostupný, hasiči sa museli splaviť na člne a telo vyniesli na breh. Ide o ženu, no jej identita je zatiaľ nejasná. Obhliadajúci lekár nevylúčil cudzie zavinenie.

Nehybné telo si všimla skupina vodákov, ktorá splavovala Hron. Nález oznámili polícii, hasiči telo vytiahli na breh. "Všimli si na konári mŕtvolu," hovorí svedok.

Telo v ťažko prístupnom teréne

Terén bol ťažko dostupný, pohrebná služba musela telo niesť pomedzi zarastené kríky a vysokú trávu niekoľko stoviek metrov. "Privolaný lekár cudzie zavinenie nevylúčil a nariadil vykonať súdnu pitvu," uviedla hovorkyňa banskobystrickej krajskej polície Mária Faltániová.

Indície naznačujú, že by malo ísť o telo staršej ženy, jej identita však zatiaľ potvrdená nie je. Telo bolo vo vode zrejme niekoľko týždňov, bolo už totiž v značnom štádiu rozkladu. "Polícia v Žiari nad Hronom začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia," dodala Faltániová.

Telo zmiznutej ženy?

Podľa našich informácií by mohlo ísť o osemdesiatdvaročnú Elenu, tá z bytu na banskobystrickom sídlisku Fončorda zmizla ešte 22. mája skoro ráno. Svoj trojizbový byt darovala cudzej rodine s tromi malými deťmi a psom. Po čase spolužitia sa však problémy vyhrotili tak, že incidenty riešila aj polícia.

"Susedky hovorili, že už bývala medzi schodišťom," uviedla v júli jedna zo susied. "Ona povedala, že si bude niečo hľadať. Dáke sociálne zariadenie. Mysleli sme, že to len tak rozpráva," uviedla manželka majiteľa bytu Lucia.
To, či ide skutočne o záhadne stratenú starenku, potvrdia až testy DNA.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy