Jasno
16°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Vodičovi sa nechcelo čakať v kolóne, otočil sa do protismeru
Zdielať na

Vodičovi sa nechcelo čakať v kolóne, otočil sa do protismeru

BRATISLAVA/PRAHA / Do zbierky neuveriteľných hazardérov na cestách pribudli ďalší. Prvý z nich nevydržal čakať v kolóne áut na diaľnici a tak sa otočil do protismeru. Na českej diaľnici D1 zase slovenský vodič jazdil s viac ako tromi promile.

Nedočkavý a odvážny vodič s novozámockou značkou sa rozhodol otočiť do protismeru. Zrejme sa mu nechcelo čakať v kolóne. Video sa okamžite rozšírilo na sociálnej sieti.

V kolóne do protismeru

"Ešte treba povedať, že takýchto hlupákov tam bolo niekoľko desiatok. všetci sa snažili vrátiť približne päťsto metrov späť, kde bola prípojka na diaľnicu a cez ňu znova v protismere z diaľnice vypadli," píše jeden z diskutérov na sociálnej sieti. 

Netrpezlivému vodičovi sa ostatné autá museli vyhýbať, aby mu tak uvoľnili cestu. Vodič však ohrozoval nie len ich. Diaľnica mohla byť uzavretá napríklad pre dopravnú nehodu. Ak by k zraneným išli záchranári, zablokoval by aj ich. "Zobrala by som mu aj rodný list, nielen vodičák," tvrdí diskutujúca.
 
Robiť podobné hazardérske kúsky na diaľnici je zakázane a to aj v prípade ak je premávka zastavená. "Za takéto život ohrozujúce konanie, hrozí vodičom pokuta až do výšky tristo eur a zákaz činnosti až dvoch rokov," uviedla hovorkyňa bratislavskej krajskej polície Karina Považanová.

Opitý kamionista

V Českej republike prišiel o vodičák tridsaťjedenročný slovenský kamionista. Cestou do Prahy za volantom popíjal. Šoférovalo sa mu čoraz ťažšie, prechádzal z pruhu do pruhu, pričom bočnou stranou zachytil aj osobné auto.

Pokračoval však ďalej až na 153. kilometer, kde ho zastavili policajti. Pri dychovej skúške mu namerali viac ako tri promile. "Policajti mužovi na mieste zadržali vodičský preukaz a previezli ho na protialkoholickú záchytnú stanicu," uviedla hovorkyňa českej polície Dana Čírtková.

Okrem zadržaného vodičského preukazu, hrozí kamionistovi aj trojročné väzenie, keďže ako opitý spôsobil aj dopravnú nehodu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy