Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Osadníci napadli policajtov, skončili v nemocnici
Zdielať na

Osadníci napadli policajtov, skončili v nemocnici

ROZLOŽNÁ / Pri Rožňave v obci Rozložná zaútočili obyvatelia osady na dvoch policajtov počas výkonu služby. Jedného vraj škrtili, druhého sa snažili odzbrojiť a rozbili mu nos. Necelých sedem kilometrov od tejto osady, v Roštári, sa pobili miestni. Polícia predviedla viac ako desať ľudí.

Bitka sa mala začať pre rozbité čelné sklo na aute. Osadníci mali po príchode hliadky na nich zaútočiť.

Osadníci sa vrhli na policajtov

Podľa našich informácií sa na dvojčlennú hliadku vrhli desiatky miestnych. Jednému z policajtov rozbili nos, druhého škrtili. Osadníci chceli mužov zákona obrať aj o zbrane, to sa im nepodarilo.

"Toto som ešte nezažil. Nos rozbitý, ústa rozbité,"
hovorí policajt. Obaja policajti boli so zraneniami prevezení do nemocnice. "Obom policajtom spôsobili zranenia s dobou liečenia približne jeden mesiac," uviedla hovorkyňa košickej krajskej polície Jana Mesárová.

Zadržaní boli šiesti muži z obce Rozložná, v značne podguráženom stave ich umiestnili do ciel. "V súčasnosti vyšetrovateľ policajného zboru s podozrivými osobami vykonáva potrebné procesné úkony," dodala Mesárová.

Napadli dievča

Približne v tom istom čase sa partia opitých mladíkov pobila aj v neďalekej obci Roštári. Zaútočiť mali aj na mladé dievča, ktorého mama hovorí o veľkej bitke. "Chytil ju za vlasy, išla von a ťahal ju," hovorí matka napadnutej Anežka.

Na akcii sa zúčastnilo viac ako desať policajných hliadok, posily dorazili aj z Košíc. V Roštári zadržali policajti piatich útočníkov. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy