Jasno
15°
Bratislava
Matúš
21.9.2024
Opitá žena havarovala. Za všetko vraj môže pes
Zdielať na

Opitá žena havarovala. Za všetko vraj môže pes

BELUŠA / Tridsaťosemročná Dana z Beluše si sadla za volant opitá a v aute viezla psa. Malý pudel sedel na sedadle spolujazdca. Policajtom žena tvrdila, že práve on môže za to, že nabúrala.

Pudel počas jazdy vyskočil vodičke na kolená. Zrejme sa zľakla, strhla volant a zišla z cesty. Narazila do stĺpa. "Policajti podrobili vodičku dychovej skúške s výsledkom 2,92 promile," uviedla hovorkyňa krajskej trenčianskej polície Elena Antalová.

Okrem auta  Dana poškodila aj obecný rozhlas. Starosta ale o nehode nič nevedel. "Nemáme hlásenú takúto udalosť. Ani nemáme vedomosť, že by sme mali v poruche rozhlas," uviedol starosta Beluše Ján Prekop.

Psa pripútajte!

Psa by ste v žiadnom prípade nemali viezť na sedadle spolujazdca a už vôbec nie nepripútaného. Podľa majiteľky psieho hotela je pes na prednom sedadle a navyše nepripútaný, obrovským rizikom.

Okrem klietok na prevoz existujú pre psov aj bezpečnostné pásy. Vodič sa tak naplno môže venovať šoférovaniu. "Zabezpečenie psa je dôležité nielen počas jazdy, ale aj keď zastavíte," uviedla majiteľka psieho hotela Anka Timková.

Ak budete mať v aute voľne pobehujúceho psa či iné zviera a zastavia vás policajti, pokojne vám môžu dať pokutu. Danu policajti obvinili z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky hrozí jej ročné väzenie.

polícia

Súvisiace články