Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Rozštvrtené telo patrí ukrajinskej prostitútke
Zdielať na

Rozštvrtené telo patrí ukrajinskej prostitútke

PRAHA / Pražskí kriminalisti objasnili prípad brutálnej vraždy zo začiatku prázdnin. Časti ženského tela sa vtedy našli medzi odpadom. K vražde ukrajinskej prostitútky sa priznal jej krajan. Zabil ju nožom, keď ho pristihla ako v jej byte hrá hry na internete.

Reportáž nie je vhodná pre maloletých a mladistvých.

"Našli ju na páse. Tu sa všade triedia papiere," uviedol svedok krátko po nájdení tela na začiatku júla. Ženský trup sa našiel na jednom mieste, ruky a hlava na inom. Nikto nevedel kto a ako zomrel.

Telo vyhodil do kontajnerov

Po šiestich týždňoch tvrdej práce a rozoslaní odtlačkov prstov do okolitých krajín, sa pražským kriminalistom ozvali policajti z Nemecka. "Našim detektívom poskytli dôležité informácie k stotožneniu ženy," uviedol hovorca pražskej polície Ján Daněk.

Obeťou sa stala Ukrajinka s platným pobytom v Prahe, ktorá sa živili prostitúciou a bývala v jednej z ubytovní. Dolapenie vraha bolo pre policajtov len otázkou času. Na jedného z Ukrajincov na ubytovni zatlačili a ten sa priznal. "Zaútočil na ňu nožom v priestore spoločnej chodby. Potom ju v byte rozrezal a vyhodil do kontajnerov," dodal policajný hovorca.

Tajne hral u nej videohry

Keď mu odpojili elektrinu pre nezaplatené účty, vraj chodil k žene hrať hry na internete. Zostal mu kľúč z minulosti, kedy vymieňal zámky. Ukrajinka ho pristihla a on ju dobodal.

Polícia už podala návrh na väzbu, Ukrajincovi hrozí až osemnásť rokov za mrežami.

Policajti pôvodne prešetrovali, či v Prahe neúraduje masový vrah. Podobným spôsobom zomreli Ďalšie dve ženy. Chytením muža, ktorý zrejme vraždil v amoku im dalo jasnú odpoveď. Ďalší dvaja vrahovia behajú po slobode.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy