Jasno
11°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Koniec hrdinov, v New Yorku zatýkajú kreslené postavičky
Zdielať na

Koniec hrdinov, v New Yorku zatýkajú kreslené postavičky

NEW YORK / V Spojených štátoch sa začala invázia kreslených postavičiek. Treba ju rýchlo zastaviť, myslí si úrad starostu. Začal preto zatýkať notoricky známych hrdinov ako Spiderman, Elmo, Batman či Mickey Mouse. Úradníci si myslia, že sú nebezpeční a otravní. Ľudia nesúhlasia.

Počet hrdinov sa zniekoľkonásobil. Times Square v New Yorku zaplnili sochy slobdy, desiatky Mickey Mousov a iných kreslených postavičiek.

Chcú zarobiť na turistoch. Tí sa totiž s nimi radi fotografujú a za pózovanie im aj platia. Nepáči sa to ale úradníkom z kancelárie starostu.

"Začína to byť ťažké, pretože polícia všade povešala nápisy, aby nám ľudia nedávali sprepitné. Mám syna, účty za byt aj mobil. predtým som zarobil dosť, aby som nás uživil, dnes tu behajú strážnici a hovoria ľuďom, aby mi neplatili," ozrejmuje Joshua, ktorý sa živí tým, že vystupuje ako postavička.

Kostýmy sú drahé

Denne zarobí približne tridsaťpäť dolárov (približne dvadsaťšesť eur). Jeho kostým ho ale vyšiel na tristopäťdesiat dolárov (vyše dvestošesťdesiatjeden eur).

"V spolupráci s políciou umiestňujeme plagáty, ktoré informujú, že sprepitné nie je povinné," uviedla komunikačná prezidentka Times Square Gia Storms.

Postavičky sú vraj drzé, agresívne a požadujú sprepitné. Ich príjmy sú pritom nekontrolovateľné. Preto musela zasiahnuť polícia a viacerých aj zatkla.

Deti robia šťastnými

Nepáčilo sa to ale najmenším, ktorí keď zbadali svojich hrdinov v putách, sa rozplakali. Rodičom sa pritom postavičky páčia a neštítia sa im ani nejakú tu mincu dať. Ako povinnosť to ale nechcú.

"Ak robia deti šťastnými, tak čo je na tom, ja im rád zaplatím," myslí si turista Tim.

Nové nariadenia sa nepáčia nielen turistom, no nesúhlasia ani niektorí úradníci. "Postavičky k New Yorku prosto patria aj s negatívami, ktoré to prináša," konštatuje pracovníčka imigračnej spoločnosti Lucia Gomez.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy