Jasno
23°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Stopla šikanu na Facebooku. Sudkyňa prinútila páchateľku zdiskreditovať sa
Zdielať na

Stopla šikanu na Facebooku. Sudkyňa prinútila páchateľku zdiskreditovať sa

CLEVELAND / Na sociálnych sieťach nájdeme mnohé videá - zábavné, poučné, desivé, smutné, ale aj zahanbujúce. Z poslednej kategórie je aj nahrávka, ktorú musela na príkaz sudkyne nahrať odsúdená. Išlo o trest.

V americkom Clevelande je sudkyňa, ktorá sa preslávila netradičnými trestami.

Naposledy vyniesla rozsudok, ktorý viacerých pobavil. Všetci sa zhodli, že takto by verdikty mali vyzerať.

Šikana na sociálnej sieti

Istá Američanka sa previnila na sociálnej sieti. Na nej sa museli i ospravedlniť. Sudkyňa ju prinútila nahrať video, ktoré si odsúdená mala zavesiť na svoj profil. Ostať tam malo niekoľko dní.

Sudkyňa tvrdí - aký zločin, taký trest. "Povedala som jej, rovnaký nástroj, aký ste použili na trestný čin, teraz použijete na seba. Dostala však i ďalšie postihy," ozrejmuje sudkyňa Pinkey Carr.

Dievčina sa previnila tým, že šikanovala, ohovárala, sliedila a prenasledovala svoju obeť. Dohnala ju až do stavu, že sa obeť vzbúrila a zažalovala ju.

Odkaz sudkyne

Alexua okrem videa dostala i ročnú podmienku a povinnosť dovzdelať sa. "Naozaj ma mrzí, čo som urobila. Odteraz si budem dávať väčší pozor na to, čo poviem. Budem sa učiť, ako robiť správne rozhodnutia. Zo svojich chýb som sa veľa naučila," priznáva dvadsaťjedenročná Alexua.

"Chcem povedať aj verejnosti. To, čo páchateľka urobila, bolo absolútne nevhodné. Nikto nechce byť šikanovaný na sociálnej sieti, ale ani v bežnom živote. Každý má právo žiť svoj život bez toho, aby ho za to niekto iný trápil," znie posolstvo sudkyne Carr.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy