Jasno
21°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Razia na bytovom družstve v Trnave. Exšéf mal šafáriť s peniazmi
Zdielať na

Razia na bytovom družstve v Trnave. Exšéf mal šafáriť s peniazmi

TRNAVA / Milión dvestotisíc eur. Táto suma mala zmiznúť z účtov obyvateľov bytových domov v Trnave a pripraviť ich o ne malo bytové družstvo. Polícia už od pondelka v budove zaisťuje účtovné spisy. Všetko sa to malo diať za éry bývalého riaditeľa. Nový riaditeľ tvrdí, že všetko je v poriadku a trestné oznámenie na bytové družstvo si nevie vysvetliť.

"Všetky financie boli zaslané na účty bytových domov a bytové družstvo má dostatok financií na to, aby dokázalo bezproblémovo fungovať," uviedol súčasný riadite bytového družstva v Trnave Andrej Lamoš.

Riaditeľ: všetko je v poriadku

Podľa nového riaditeľa, ktorý svojho predchodcu vystriedal na poste vo februári, sú účtovné doklady v úplnom poriadku a žiadny problém nikdy nebol a ani nie je.

Policajti v budove vyšetrovali aj v stredu. Úradné hodiny nefungujú. Na úrade nevybavíte nič až do konca týždňa.

Suma milión dvestotisíc eur sa mala z účtov vlastníkov bytov stratiť počas uplynulých desiatich rokov. O tom, že na bytovom družstve si ktosi privlastňuje cudzí majetok sa začalo postupe hovoriť aj medzi ľuďmi. "Mizli peniaze z účtov, predávali sa byty," tvrdí svedok.

Ľudia nerozumejú účtovaniu

Vedenie akúkoľvek chybu odmieta. Tvrdí, že všetky peniaze boli na účty bytových domov riadne zaslané a podľa neho obyvatelia účtovnému systému len nerozumejú. "Ide zrejme o nedorozumenie, nepochopenie účtovania z časového hľadiska na bytovom družstve," myslí si súčasný riaditeľ.

Polícia nazerá do dokladov z rokov 2004 - 2013 a prípad prešetruje. "Preverujeme ekonomickú trestnú činnosť," uviedla hovorkyňa trenčianskej krajskej polície Elena Antalová.

Úrad bude fungovať od pondelka

S políciou sú síce v budove aj úradníci, no keďže sa nevedia do systému dostať, pre verejnosť je družstvo zatvorené. Úradné hodiny budú fungovať opäť od pondelka. "Momentálne máme systém odpojený od servera. Prebiehajú zálohy účtovného programu," dodal riaditeľ bytového družstva.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy