Jasno
15°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Otrasný nález! Mladík našiel v lese na strome lebku
Zdielať na

Otrasný nález! Mladík našiel v lese na strome lebku

HANDLOVÁ / Prievidzskí policajti riešia ďalšiu záhadu. Dvadsaťročný mladík z Handlovej našiel na strome v lese ľudskú lebku. V igelitovom vrecku ju priniesol na políciu. Ide už o štvrtý takýto prípad v prievidzskom okrese v krátkom čase. Upozorňujeme, že obsah článku nie je vhodný pre maloletých čitateľov.

"Keď som sa pozrel na túto čerešňu, videl som niečo nezvyčajné. Keď som podišiel bližšie, uvidel som ľudskú lebku," opisuje nálezca Michal. Ľudskú lebku našiel mladý turista na čerešni na okraji lesa nad Handlovou.

Lebka v taške

Spočiatku nevedel, čo vlastne našiel. Zistil to, až keď podišiel bližšie a lebku vzal do rúk. "Ja som myslel, že si to dám doma na poličku, ale tento plán mi prekazila mamina, tak som to odniesol na políciu." dodáva.

"Mladý muž priniesol lebku v igelitovej taške na políciu," informuje hovorkyňa policajného zboru Elena Antalová. Muži zákona nález okamžite zaistili a spolu s mladíkom sa vybrali na miesto, kde lebku našiel.

Ľudská práca

Policajti plánujú tento priestor prepátrať. Lebku síce majú, chýba im telo. "Nemyslím, že to mohlo vykonať zviera, myslím že to je ľudská práca," hovorí Michal. odľa našich informácií ide o lebku muža, ktorý zomrel pred piatimi až siedmymi rokmi.

"Chýbali kosti od očníc, všimol som si aj prasklinu ktorá išla od hora až po očnice," opisuje nálezca. Nie je preto vylúčené, že muž zomrel násilnou smrťou. To, či ho niekto zavraždil, určí až podrobná expertíza. 

Štvrtý nález

V krátkom čase je to už štvrtý takýto nález v prievidzskom okrese. Najskôr objavili v horách nad Handlovou lebku a kosti, ktoré patrili nezvestnému 59 ročnému Františkovi Brandovi. O pár týždňov neskôr našli lebku v rieke Nitra pri Oslanoch.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy