Zatiahnuté
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Mello sa skrýva, obeť mal streliť do hlavy
Zdielať na

Mello sa skrýva, obeť mal streliť do hlavy

NITRA / Na Okresnom súde v Nitre začal proces v prípade vraždy Jozefa Gudábu, ktorú detektívi nedokázali dlho objasniť. Polícia pred troma rokmi pripísala čin Karolovi Mellovi, ktorý mal ešte v roku 2003 výstrelom do hlavy popraviť svojho komplica. Mello obvineným nebol sám. Na zozname obžalovaných však figuruje len Viliam M.

Karol Mello v stredu pred senátom Trestného súdu v Nitre na strane obžalovaného Viliama M. nestál. Toho našli minulý rok v jeho skrýši vo Venezuele. Transportovali ho na Slovensko.

"Potom sa vyjadrím," boli slová Viliama M. po súde. 

Obžaloba tvrdí, že Mišenka strelil Gudábu ako prvý. Zasiahol ho do brucha, tvrdí svedok, ktorý to videl. Sám sa vyhlasuje za bývalú Mišenkovu pravú ruku.

Hlavný svedok

Prokuratúra mu verí, hoci má pochybnú minulosť a aj v prípade obžalovaného mal krivo vypovedať.

"V tejto trestnej veci sú jeho výpovede identické, hoci je už viacnásobne trestne stíhaný za krivé výpovede," povedal obhajca obžalovaného Igor Cibula.

Matka Jozefa G.

Na Okresnom súde v Nitre vypovedala i matka zavraždeného Jozefa Gudábu. "Syn bol stále pod hrozbou smrti. Povedal mi, že ak by odišiel od nich, zabili by ho," spomína Jozefova matka.

Na súde bude v septembri vypovedať aj Mikulaš Černák. Požiadal o to sám. Karol Mello je v tomto prípade stíhaný v samostatnom konaní.

TV JOJ

Dva výstrely

Vyšetrovateľ Úradu boja proti organizovanej kriminalite vypracoval 8. februára 2011 Uznesenia o vznesenení obvinenia na Karola M., Jozefa M., Viliama M. a Jána K.

V tomto dokumente je napísané, že práve Karol Mello mal začať na Jozefa G. kričať, že "Komu všetko povedal, kde a s kým bol!"

Po krátkej výmene názorov sa situácia zvrtla a padli dva výstrely. Jeden od Viliama M. a druhý, smrteľný podľa oficiálnych tvrdení polície mal vystreliť práve Karol Mello.

TV JOJ

TV JOJ

Obvinenie z vraždy

Karola Mella polícia týmto dokumentom obvinila z vraždy Jozefa G. formou spolupáchateľstva. Svedkom polície sa stal muž prítomní na vražde.

Zrejme práve táto poprava mala byť dôvodom na vydanie Európskeho zatykača, ktorý súdy v tom čase zrealizovali. Mellovi sa podarilo utiecť, EXKLUZÍVNE! Karol Mello zastrelil nepohodlného svedka

Pozrite si reportáž, ako mal Mello zastreliť nepohodlného svedka:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy