Zatiahnuté, dažďové prehánky
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Na Dobšinskom kopci sa zrazili dva kamióny, odstavili dopravu
Zdielať na

Na Dobšinskom kopci sa zrazili dva kamióny, odstavili dopravu

DOBŠINÁ / Dobšinský kopec v stredu večer paralyzovala vážna dopravná nehoda. V ostrej zákrute sa čelne zrazili kamióny. Vodič jedného z nich mal podľa záchranárov obrovské šťastie.

Náraz dvoch kamiónov bol taký silný, že jednému odtrhlo dvere. Vodič z kabíny vystúpil sám, s poranením ruky ho previezli do rožňavskej nemocnice.

Neprejazdná cesta

Hasiči museli obidve autá zabezpečiť proti požiaru. Z kamiónov vytekali ropné látky, ktoré museli posypať. Ani jeden z kamiónov nebol naložený, hlavný ťah na tomto úseku bol zablokovaný.

Jeden z vodičov tvrdil, že kamióny sa zrazili, pretože sa nezmestili na cestu. "Zachytil sa do môjho návesu," uviedol vodič. Hlavný ťah na Poprad bol uzavretý až do večerných hodín. Polícia odkláňala dopravu cez okolité obce.

"Na dva kamióny je to dosť. Človek musí dávať pozor, aby tam prešli poriadne," hovorí vodič kamióna. Polícia spravila profesionálne meranie cesty.

Profesionálne meranie

Podľa výpočtov je teda cesta približne o meter širšia ako kamión. Môže sa ale stať, že náves prejde do protismeru a to aj napriek tomu, že je vodič vo svojom pruhu.

"Keď je mokrá vozovka a keď veľmi prudko stlačí brzdu, tak auto sa stáva neovládateľným a v tejto zákrute vynesie náves," tvrdí Pavol Tóth z asistenčnej služby pre kamióny.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy