Polojasno
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Rastislav (†39) zhorel v garáži vlastného domu
Zdielať na

Rastislav (†39) zhorel v garáži vlastného domu

V obci Petrovce nad Laborcom (okres Michalovce) sa stala nevysvetliteľná tragédia. Rastislav (†39) opravoval svoje auto v garáži, keď jeho telo z neznámych príčin zachvátili plamene. Privolaní záchranári mu už nedokázali pomôcť.

rastislavsa nachádzal v garáži, keď z neznámych príčin začal horieť. Dym šíriaci sa z pozemku rodinného domu spozorovala jeho mama. Utekala sa preto rýchlo pozrieť čo sa stalo. Pohľad, ktorý sa jej naskytol bol pre ňu mimoriadne zdrvujúci.

"Syna našla ležať na zemi pred garážou s rozsiahlymi popáleninami na hrudníku pričom ešte bol pri vedomí," uviedol hovorca košických krajských policajtov Alexander Szabo.

Popáleniny 3. stupňa

"Pri prílete vrtuľníkom bol muž v starostlivosti rýchlej lekárskej pomoci. Bol v kritickom stave, utrpel popáleniny 3. stupňa v oblasti hlavy, hrudníka aj brucha," uviedla hovorkyňa leteckých záchranárov Zuzana Turočeková.

Do príchodu hasičov, zdravotníkov aj policajtov bol už požiar uhasený. Všetci vrátane leteckých záchranárov robili všetko preto, aby Rastislavovi zachránili život. Ich maximálne úsilie, ale už bolo zbytočné. "Aj napriek veľkej snahe privolaných pozemných aj leteckých záchranárov muž ťažkým zraneniam podľahol," dodala Turočeková.

Nikto nevie, čo sa stalo

Doteraz si nikto nevie vysvetliť, čo sa v garáži mohlo prihodiť. Úvahy sú rôzne, no príčina požiaru zatiaľ jasná nie je. "Je toľko rôznych verzií, že neviem. On tam bol sám, ale či rezal, či zváral. Že vyšiel ešte vonku, po svojich sa vytiahol. Je to dosť záhadné," uviedol starosta obce Štefan Rovňák.

Rastislav bol na invalidnom dôchodku a autá opravoval, aby si niečo privyrobil. V dedine o ňom hovoria ako o veľmi dobrom človeku. "Obhliadajúci lekár nariadil vykonať pitvu. Poverený príslušník začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia," dodal policajný hovorca. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy