Jasno
18°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Veronika (†33) zahynula v plameňoch
Zdielať na

Veronika (†33) zahynula v plameňoch

JELŠOVEC / Pri nedeľnom požiari domu v obci Jelšovec (okr. Lučenec) zomrela postihnutá žena. O Veroniku (33), o ktorú sa starali jej rodičia, sa pravdepodobne udusila. Tí v čase nešťastia neboli doma.

Rodičia Veroniky podľa svedkov popíjali pri miestnom obchode. Podľa miestnych alkoholu holdovali často. "Oni dvaja sedeli niekde pod stromom pri obchode, pri krčme," hovorí suseda.

Upozornili susedia

Na požiar domu ich upozornili až susedia. Požiar sa rozhorel len v jednej izbe. Štipľavý dym sa rozšíril aj na chodbu a do izby, kde ležala mentálne postihnuté dievča. 

"Ľudia pomáhali, nosili vodu," hovorí suseda. Miestni tušili, že postihnutá Veronika je vo vnútri. No ani napriek ich veľkej snahe, oheň uhasiť nevedeli. Vo vnútri sa totiž nedalo dýchať.

"Po lokalizácii požiaru a odvetraní miestnosti bola v jednej z miestností nájdená obhorená osoba," uviedol veliteľ zásahu lučeneckých hasičov Pavel Malček.

Kolaps rodičov

Rodičia smrť svojej dcéry znášali ťažko, obaja skolabovali. "Podávali sme prvú pomoc rodičom. Ona odpadla, mala už uhorené vlasy, aj tvár. Matka si myslela, že ešte stále žije, preto  sa ona ešte stále dobíjala do bytu," hovorí obyvateľka Jelšovca Iveta.

O staršieho muža a ženu sa na mieste starali dva záchranárske tímy, nakoniec ich previezli na ošetrenie do nemocnice. Prečo v dome začalo horieť, zatiaľ nie je známe.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy