Oblačno
20°
Bratislava
Blažena
11.5.2024
Pri Ondrášovej sa prevrátila sanitka s pacientom
Zdielať na

Pri Ondrášovej sa prevrátila sanitka s pacientom

ONDRÁŠOVÁ / Krátko popoludní sa v smere z Martina na Prievidzu pri obci Ondrášová prevrátilo vozidlo záchrannej služby. Posádka z Bojníc práve prevážala pacienta na príjem do martinskej univerzitnej nemocnice. V hustom daždi zrejme vodič sanitky na rovnom úseku dostal šmyk a skončil prevrátený v poli.

Záchranárske vozidlo zostalo na boku v kukuričnom poli. Mercedes sa prevrátil potom, čo zišiel z cesty v rovnom úseku. Vodič mal šťastie, že netrafil jeden z okolitých  stromov.

"V hustom lejaku zrejme vodič prešiel do jamy, kde bolo veľké množstvo vody. Dostal aquaplaining a zišiel z cesty. Následne na to sa prevrátil," uviedol Jozef Sudický zo záchrannej skupiny Falck.

Okrem vodiča v sanitke sedel aj lekár, záchranár a vysokoškolský študent medicíny, ktorý sa práve zaúčal. Na nosidlách ležal pacient, ktorý bol pripútaný. Prevážali  ho na príjem do martinskej univerzitnej nemocnice. V nej ale nakoniec skončili všetci piati.

"Keď sme prišli na miesto už tu boli dve záchranky ošetrovali pacientov. My sme im pomohli pri nakladaní pacientov do sanitiek," uviedlol veliteľ hasičského zásahu Karol Pittner.

Kým martinskí lekári ošetrovali privezených pacientov, hasiči z Turčianskych Teplíc sa snažili postaviť sanitku naspäť na kolesá. Prácu im však komplikoval hustý dážď a rozbahnený terén.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy