Polojasno
19°
Bratislava
Pankrác, Pankrác
12.5.2024
Zlodej na úteku vypadol z balkóna, zomrel
Zdielať na

Zlodej na úteku vypadol z balkóna, zomrel

BRATISLAVA / V Podunjaských Biskupiciach prepadol nič netušiacu Melániu zlodej uprostred noci. Dal sa na útek a vypadol z balkóna. Niekoľko hodín bojoval v kritickom stave v nemocnici o život.

Votrelec sa do bytu Melánie dostal okolo tretej hodiny nad ránom cez odkvap a terasu. Prestrihol sieťku proti komárom a vytlačil okno pootvorené na vetranie. "Spala som vedľa," hovorí Melánia.

Dôchodkyňu zobudil šuchot z obývačky. "Ja som na neho zakričala, čo tu robíte," tvrdí Melánia. "Naľakal sa, že tu niekto je. Išiel na isto, že je tu prázdny byt," myslí si dôchodkyňa.

Pri páde sa zachytil o satelit

Muž sa pri úteku na balkóne zachytil o satelit, následne padol z päťmetrovej výšky na betón. "Ja som bola rada, že vypadol. Zavrela som sa, striasla som sa," opisuje Melánia.

Zlodej  bol v bezvedomí a pod domom ho oživovali  záchranári. "Následne v kritickom stave, s viacerými úrazmi vrátane hlavy transportovali pacienta do ružinovskej nemocnice," uviedol Andrej Hirjak zo operačného strediska záchrannej zdravotnej služby.

Pár hodín po nevydarenej krádeži zomrel. Polícia identitu muža nepozná. Nemal pri sebe doklady, no na terase stratil mobilný telefón. "Stalo sa mi to prvýkrát v živote. Zostala som prekvapená a roztrasená," hovorí Melánia.

Súvisiace články