Jasno
23°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Mladík (19) mal znásilniť školáčku, vyhráža sa podpálením domu
Zdielať na

Mladík (19) mal znásilniť školáčku, vyhráža sa podpálením domu

SEVEROVÝCHOD SLOVENSKA / Mladík, ktorý mal na východe Slovenska znásilniť dievča sa vyhráža jej rodičom podpálením domu. Muž (19) už je obvinený zo zločinu sexuálneho zneužívania.

"Môžeme potvrdiť, že v tomto prípade bolo vznesené obvinenie," uviedla hovorkyňa krajských prešovských policajtov Jana Migaľová.

Rodina však napriek tomu stále nemá pokoj. Nielen mladík, ale údajne aj ľudia z jeho okolia sa im majú vyhrážať. "Tie vyhrážky boli také, že keď to oznámim polícii, že mi jednu dá. že mi dom prevráti a popáli. Už sa to nedalo počúvať," hovorí otec dievčaťa.

Väzenie až desať rokov

Mladík si poriadne zavaril. Priťažiť mu môže hlavne to, že sa mal skutku dopustiť na štrnásťročnom dievčati, teda na chránenej osobe. A za to mu hrozí zvýšená trestná sadzba. Väzenie od troch dokonca až na 10 rokov.

"Už ho nechcem nikdy vidieť, nechcem sa s ním rozprávať. Snažím sa, ale neviem na to zabudnúť," hovorí školáčka.

Trauma na celý život

Psychologička Marta Botková potvrdila, že takýto zážitok môže byť traumou na celý život. Školáčka sa síce ubrániť nedokázala, no vraj to ani jednoznačná rada neexistuje.

"Čím väčší rachot obeť spôsobí, tým viac môže zastrašiť útočníka. Môže ho udrieť na citlivom mieste, zahryznúť sa niekde, kopnúť ho na citlivé miesto, zatlačiť okolie očí a podobne," hovorí psychologička.

Existujú však prípady, keď tento recept fungovať nemusí. "Ak je to nejaký násilný typ lepšie je neklásť aktívny odpor a skôr sa podvoliť," myslí si psychologička.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy