Zatiahnuté
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Dávid Kičin vydá knihu s výpoveďami masových vrahov
Zdielať na

Dávid Kičin vydá knihu s výpoveďami masových vrahov

BRATISLAVA / Vrahovia, zlodeji, pedofili - na Slovensku sedí za mrežami 41 ľudí odsúdených na doživotie. Vieme, akí sú, ako rozmýšľajú? Oľutovali svoje činy? Dávid Kičin vie o nich veľa. Sami mu to povedali. Upozorňujeme, obsah nie je vhodný pre maloletých čitateľov.

"Na úvod môjho listu vás srdečne pozdravujem, všetko dobré na Vianoce a do nového roku praje Ondrej Rigo." Ako by ste sa cítili, keby vám takýto list poslal človek odsúdený za najväčší počet vrážd v krajine?

Desivé príbehy

Dávid Kičin sa listu sériového vraha potešil. Prečo? Pretože ho už od jeho trinástich rokov fascinuje možnosť dozvedieť sa čo je v hlavách ľudí, ktorí už nikdy nemajú vyjsť von z väzenia. Ich príbehy sú desivé.

"Som jediný človek, s ktorým si píše. Jemu už nepíše nikto, príbuzní sa mu otočili chrbtom, nikoho nemá, nemá ženu, nemá deti, najbližšiu rodinu nemá práve z toho dôvodu, že si ju vyvraždil," opisuje Kičin.

Autenticita

Dávid si vždy chcel prečítať knihu rozhovorov s doživotne odsúdenými. No a nakoľko sa za celé tie roky nikto nenašiel, kto by takú knihu napísal,rozhodol sa, že si ju napíšem sám.

"Ja som tým väzňom sľúbil,  že tam bude autenticita. Odpoveď bude nezmenená a publikovaná v tom znení, ako to oni poskytli. Toto ich nakoniec presvedčilo," tvrdí autor knihy.

Ondrej Rigo

Ako prvého oslovil práve najmasovejšieho vraha u nás, Ondreja Riga. "Ja som mu v liste písal otázky, on mi následne odpísal odpovede. Takmer žiadnej otázke sa nevyhýbal," opisuje. Rigo dostal doživotie za to, že brutálne zavraždil a potom znásilnil 9 žien vo veku od 22 do  88 rokov.

Dávid sa s Ondrejom Rigom aj stretol, cez hrubé bezpečnostné sklo. "Stretol som sa aj s Rigom. Keď som tam prišiel, pôsobil úplne uvoľnene. Na všetko odpovedal," dodáva Dávid.

Dávid Kičin si splnil svoj dávny sen a dal dokopy knihu, odhaľujúcu vnútro ľudí, ktorých spoločnosť vníma ako beštie. Niektorí našli za mrežami Boha, podaktorí oľutovali, iní vytrvalo popierajú svoju vinu. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy