Zatiahnuté
16°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Slavomírovi prichádza cudzia pošta. Nevie, čo má robiť
Zdielať na

Slavomírovi prichádza cudzia pošta. Nevie, čo má robiť

PREŠOV / Slavomírovi z Prešova začali doručovať poštu, ktorá mu nepatrí. Je adresovaná firmám, ktoré majú mať v jeho dome sídlo. Kontaktoval ho už aj živnostenský úrad.

Ukázalo sa, že firmy, ktoré sídlia na jeho adrese bez jeho vedomia a súhlasu, sú dve. "Súd som kontaktoval telefonicky, kde mi nevedeli poradiť, čo s tým mám robiť. Podal som aj písomný návrh. Po roku sa nič neudialo," napísal do Právnej televíznej poradne Slavomír.

Pochybné spoločnosti

Slavomír si myslí, že ide o pochybné spoločnosti a tak sa obáva, že by mu mohli spôsobiť nepríjemnosti. "V prípade, keď sa takáto vec stane, čo je dosť bežné, by bolo asi najlepšie požiadať súd o určenie proti spoločnosti. Že sídlo spoločnosti nie je platne určené, pretože bolo určené podvodom," odporúča advokátka Bronislava Pavelková.

K zápisu a vydaniu živnostenského listu je potrebný právoplatný súhlas vlastníka nehnuteľnosti. Ten bol v tomto prípade určite sfalšovaný. "Na základe rozsudku súdu sa potom vlastne stane spoločnosťou bez sídla, čo by už riešilo problém.," tvrdí Pavelková.

Register spoločnosť vymaže

"Keď je spoločnosť dlhodobo bez sídla, tak ju obchodný register vymaže. Samozrejme by sa to malo riešiť cez orgány činné v trestnom konaní, keďže ide o falšovanieho cudzieho podpisu," dodáva Pavelková.

Okrem polície treba kontaktovať aj Obchodný register, ktorý spadá pod ministerstvo spravodlivosti. Pre každý kraj je určený registrový súd.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy