Oblačno
17°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Talianov s falošnými bankovkami obvinili z podvodu
Zdielať na

Talianov s falošnými bankovkami obvinili z podvodu

BRATISLAVA / O rozsiahlej razii detektívov Národnej kriminálnej agentúry v známom bratislavskom hoteli sme vás už informovali. Až v piatok polícia upresnila, čo sa pokúsili predať svojmu komplicovi traja Taliani a jeden obchodník z Tuniska. V hotelovej izbe mali v dvoch kufroch reprodukcie 500 eurových bankoviek. Tvrdili, že je to ich lup z Monaka.

V strede týždňa presne na obed ozbrojení kukláči s vyšetrovateľmi prekazili v malej hotelovej izbe kšeft za pol milióna eur. Štyria cudzinci chceli plné kufre 500 eurových bankoviek predať svojmu komplicovi.

20 percent zľava

Pol milióna eur akože ulúpili v Monaku. Ulúpené peniaze chceli vymeniť za čisté eurá nemeckému finančníkovi s 20 percentnou zľavou. Teda ich pol milióna za jeho 400 tisíc. A to im nevyšlo.

Polícia zatýkala v známom bratislavskom hoteli, pozrite si reportáž:


"Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry obvinil všetky štyri osoby z trestného činu podvodu v štádiu pokusu," informovala hovorkyňa policajného zboru Andrea Dobiašová.

500 eurové bankovky

Peniaze, ktoré Talianom a ich kamarátovi z Tuniska polícia zaistila pri pokuse o podvod, vyzerajú ako pravé eurá. Nie sú to ani falzifikáty, ako si bezprostredne po zásahu mysleli aj vyšetrovatelia.

Sú to fotokópie 500 eurových bankoviek. "Po predstieranom prevode sa zistilo, že išlo iba o napodobeniny," dodáva Dobiašová.

Štyria páni v štýlových oblekoch ich v kufri mali takmer 1000 kusov. Odkiaľ ich získali, polícia vyšetruje. "Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal návrh na vzatie do väzby," tvrdí hovorkyňa špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová.

Policajný agent

Päťsto tisíc za štyristo bola ponuka, ktorú títo obchodníci ponúkli svojmu komplicovi zrejme v nemeckom jazyku. Netušili, že v okamihu preberania kufra plných peňazí pred nimi nestojí nemecký bankár, ale policajný agent - teraz priamy svedok ich nevydareného kšeftu. 

O väzbe by mal rozhodnúť nitriansky súd najneskôr v nedeľu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy