Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Pri Leviciach havaroval autobus s väzňami
Zdielať na

Pri Leviciach havaroval autobus s väzňami

LEVICE / Ďalšia nehoda autobusu! Tentokrát v okrese Levice. Autobus, ktorý viezol väzňov z Levíc do Nitry sa zrazil s autom.

Nehoda autobusu

Väzni, ktorí sa vracali zo súdu naspäť do väzenia skončili v nemocnici. V Kalnej nad Hronom (okr. Levice) sa ich autobus zrazil s autom.

V autobuse sedelo päť väzňov a niekoľko dozorcov. Zranili sa však iba zajatci, tým pri náraze zrejme všetko sťažili putá na rukách.

Chcela obísť kužele

Nehodu zapríčinila vodička, ktorá chcela obísť kužele, pričom skrížila cestu autobusu s väzňami. "Chcela som obísť kužele, zacítila som len buchot z pravej strany," opisuje vodička.

"Vodička pri zaraďovaní sa do jazdného pruhu pravdepodobne nedala prednosť v jazde autobusu,“ informuje hovorkyňa policajného zboru Renáta Čuháková.

Väzni boli vystrašení a sťažovali sa iba na menšie bolesti. Pri náraze sa totiž len poudierali a nešlo vraj o nič vážne.

Tragédia v Myjave

Je to už druhá nehoda autobusu za dva dni. V nedeľu krátko po štrnástej hodine sa zrazil kamión s autobusom, ktorý smeroval so Senice. V nepriehľadnej ľavotočivej klesajúcej zákrute stratil vodič kamióna kontrolu nad vozidlom a skrížil sa cez oba jazdné pruhy. Šofér oproti idúceho autobusu sa nemal šancu nehode vyhnúť.

Zrážku neprežil vodič Jaroslav (†51) z Chocholnej. Zranilo sa sedem cestujúcich.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy