Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Kukláči v Nitre zadržali 14 ľudí
Zdielať na

Kukláči v Nitre zadržali 14 ľudí

NITRA / V Nitre a okolí do viacerých domov a bytov vtrhli policajti a kukláči. Podľa našich informácií zadržali 14 ľudí. Medzi nimi aj rodinný klan zo Svätoplukova, ktorý mal v minulosti na odpočtoch DPH pripraviť štát o milióny eur. Mama so synom sa teraz údajne mali podieľať na poistných podvodoch.

Poistné podvody

Policajti urobili viaceré domové prehliadky. Podozriví vraj lietajú v poistných podvodoch ako organizovaná skupina. Išlo o akciu národnej kriminálnej agentúry.

Údajnú hlavu zločineckej skupiny zadržali po zuby ozbrojení kukláči. S putami na rukách skončila vo Svätoplukove vraj aj mužova 57-ročná mama a jej zať. Okrem toho mali zadržať ešte ďalších 11 ľudí v okolitých dedinách a aj v Nitre. "Náhradné diely hľadali na kamiónoch," tvrdí svedok.

Nestalo sa to prvý raz

"Vzhľadom k prebiehajúcemu vyšetrovaniu a vykonávaným opatreniam v súčasnosti nie je možné poskytnúť bližšie informácie," informuje hovorkyňa policajného zboru Denisa Baloghová.

Zadržaná rodina nemá opletačky s políciou prvý raz. Klepli im po prstoch už aj pred tromi rokmi za neoprávnené odpočty DPH. Mama so synom skončili vtedy vo väzbe. Po niekoľkých mesiacoch sa však dostali na slobodu. Vyšetrovanie toho prípadu ešte nie je skončené. 

"Prebiehajú vyšetrovacie úkony, zhromažďujú sa dokumenty a listiny. Obvinených je 14 osob," dodáva Baloghová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy