Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Smrť na zastávke. Polícia útočníka neobvinila
Zdielať na

Smrť na zastávke. Polícia útočníka neobvinila

BRATISLAVA / Za smrť Ignáca (60) na autobusovej zastávke v bratislavskej Dúbravke spred dvoch týždňov nemôže muž, ktorý na staršieho pána zaútočil. K tomuto záveru dospela polícia.

Polícia útočníka neobvinila

Prípad polícia klasifikovala ako usmrtenie, útočníka z ničoho neobvinila. "Nakoľko konanie a smrť poškodeného neboli v príčinnej súvislosti, čo potvrdila súdna pitva ako aj výsluch znalca, obvinenie voči konkrétnej osobe vznesené nebolo," uviedol bratislavský krajský hovorca Michal Szeiff. 

Na Ignáca mal zaútočiť 57-ročný Ján zo Zvolena, ktorý prebýval v Detve či Kremnici.Mužovi však nehrozí žiadny trest za facky staršiemu pánovi so slabým srdcom. "Pri posudzovaní trestného činu musí byť preukázaná príčinná súvislosť medzi konaním toho páchateľa a tým následkom, ktorý nastal," tvrdí expertka na trestné právo Lucia Kurilovská.

V tomto prípade polícia a znalci spojitosť útoku a infarktu nepreukázali, a to aj napriek existujúcim svedkom a kamerovému záznamu. Podľa polície sa v električke a na zastávke nestalo nič nezákonné.

Smrť kvôli otvorenému okienku

Tragédia sa odohrala v bratislavskej mestskej časti Dúbravka. Ignác išiel z práce električkou, v ktorej sa dostal do sporu s iným cestujúcim, ktorý napriek chladnému počasiu opakovane otváral okno.

"Nie je vylúčené , že muž mohol spadnúť na zem po fyzickom útoku dosiaľ neznámeho muža," povedala krátko po útoku hovorkyňa bratislavských krajských policajtov Tatiana Kurucová.

Incident mal dohru na zastávke Damborského, kde Ignác prestupoval na autobus. Muž z električky mu mal od chrbta uštedriť dve rany do hlavy. Poškodený ešte v šoku asi 20 sekúnd nehybne stál, potom padol čelom na chodník a zomrel na infarkt.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy