Skoro jasno
20°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Objavil sa svedok Orlickej vraždy! Spoznal oblečenie mŕtvoly
Zdielať na

Objavil sa svedok Orlickej vraždy! Spoznal oblečenie mŕtvoly

BRATISLAVA / Orlická priehrada je povestná svojimi strašidelnými nálezmi. Voda vydala telo zavraždeného muža. Objavili ho vlastne náhodou, keď policajní špecialisti pátrali po inom nezvestnom. Teraz sa polícii ozval dôležitý svedok.

Môže ísť o cudzinca

Pri bežnej pátracej akcii narazili potápači 18 metrov pod hladinou na torzo mužského tela, ktoré bolo zabalené v modrej plachte a previazané reťazami. Viac sa dočítate TU.

"Telo mohlo byť vo vode približne dva roky a viac. Kriminalisti nevylučujú ani tú možnosť, že by mohlo ísť o cudzinca," konštatuje hovorca juhočeskej polície Jiří Matzner.

Polícia chce čo najskôr vypátrať páchateľa, no potrebuje zistiť totožnosť zavraždeného. Či ide o Čecha, alebo cudzinca, zatiaľ zrejmé nie je.

Našiel sa svedok

Polícii sa však ozval svedok, ktorý oblečenie na fotografiách spoznal. Údajne veci videl na istej lodi, ktorá mala v minulosti kotviť práve na Orlíku. "Videl som všetky tie veci pokope a to sa len tak nevidí," uviedol svedok.

Jeden z nájomcov lode sa mal tiež zveriť s tým, že jeho otec je schopný všetkého. "Ten jeho kolega vraj bol zapletený v Orlických vraždách a vraj im nič nedokázali. Pred mojím odchodom mi povedal, že sa bál, či sa už niekde neplavím, že starý je toho schopný," dodal svedok.

Nikdy tam neboli

Nájomcovia lode však tieto tvrdenia popierajú. Údajne v Orlíku nikdy neboli. Dôveryhodnosť svedectva preto preveruje polícia.

Pokiaľ sa policajtom podarí vypátrať páchateľa z aktuálneho prípadu vraždy, môže mu hroziť až výnimočný trest.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy