Jasno
18°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Požiar po explózii v Kremnici vystrašil obyvateľov, báli sa o vlastné životy
Zdielať na

Požiar po explózii v Kremnici vystrašil obyvateľov, báli sa o vlastné životy

KREMNICA / Mestom na strednom Slovensku sa najskôr ozval výbuch a potom nasledovali veľké plamene. Neskoro v noci zhorela hospodárska budova v starej časti Kremnice. V úzkej ulici mesta mali problém aj hasiči. S technikou sa k horiacemu dvoru nevedeli dostať, preto museli naťahať hadice.

Hasili hadicami

Ulicu, kde horel dvor, uzavreli policajti. Na miesto dorazilo až niekoľko hasičských áut. Horelo medzi starými domami v úzkej a ťažko prístupnej uličke.

Krátko po požiari sa tam zbehli aj miestni obyvatelia, ktorí si hadicami sami ochladzovali múry svojich domov. Báli sa, že sa oheň rozšíri aj ďalej. "Bolo to naozaj strašné," uviedla suseda. "Chytili sme záhradné hadice a oblievali sme si múry," dopĺňa mladý sused.

"Báli sme sa, aby sa oheň nerozšíril, tak sme začali preventívne chladiť domy," uviedol ďalší sused. Neďaleko horiacej budovy sa nachádza aj ateliér, v ktorom mal majiteľ svoje umelecké diela.

Explózia plynovej bomby

Svedkovia počuli výbuch. "Tri výbuchy to boli. Utekal som rýchlo preč. Potom som videl už len iskričky," priznal sused. "To strieľalo všetko. Plechy, drevo odstreľovalo," dopĺňa suseda.

Pravdepodobne explodovala plynová bomba, ktorú mal dôchodca v hospodárskej budove. On sám si požiar vysvetliť nevie. Len niekoľko hodín pred výbuchom si do budovy priviezol v prepravke malé kuriatka, ktoré sa chystal chovať. "Práve som ich doviezol, zakryl ich, že do rána vydržia. Je to všetko v ťahu," uviedol majiteľ Anton Žabka.

História sa opakuje

S najväčšou pravdepodobnosťou išlo o elektrický skrat. "Elektrina, prečo práve dnes?," pýtal sa dôchodca. Zapnutá žiarovka mala počas noci produkovať teplo a tak chrániť kuriatka pred chladom.

V priebehu posledných dní je to už druhý podobný požiar. Zhodou okolností aj menovcovi pána Žabku na Kordíkoch zhorela celá strecha na dome. Rovnako mal v prístavbe malé kuriatka, ktoré v noci ohrieval zapnutou žiarovkou.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy