Zatiahnuté
13°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Peter zdemoloval cintorín, obyvatelia obce by mu odťali ruky
Zdielať na

Peter zdemoloval cintorín, obyvatelia obce by mu odťali ruky

VYŠNÝ HRUŠOV / Inokedy mierumilovné dôchodkyne zo severovýchodu Slovenska sa rozhorčili tak, že by istého človeka nechali krájať po kúskoch. Takéto drastické metódy by aplikovali na mladíka, ktorý vyčíňal na cintoríne vo Vyšnom Hrušove. Bezhlavo ničil, čo mu prišlo do cesty a zostali po ňom len porozbíjané hroby.

Ľudia sú zhrození

Na pozostalých čakala na druhý deň spúšť. Ľudia sú z nemiestneho vystrájania zhrození. "Neviem čo ny som urobila. Asi by som ho zabila na tom cintoríne," hovorí jedna z obyvateliek Vyšného Hrušova.

"Obvinený palicou udieral po sklenených náhrobných tabuliach, lampášoch, vázach i podstavcoch," uviedla hovorkyňa prešovských krajských policajtov Jana Migaľová.

Výtržník Peter prišiel na cintorín pred polnocou a priznal sa, že mu spoločnosť robila fľaša vína. "Vonku som bol. Mal som víno a začal som rozbíjať hroby," hovorí Peter.

Podpálil hospodársky dvor

Dedinčania vedia, ako by s Petrom naložili. A nielen pre porozbíjané hroby. Bol to práve on, kto pred pár mesiacmi podpálil 86-ročnému Andrejovi hospodársky dvor a urobil tak škodu za takmer 30 tisíc eur. Zhoreli sliepky, kravy zachránili hasiči v poslednej chvíli. Za všetko pritom mohol ohorok, ktorý tam Peter odhodil, keď starčekovi kradol železo. "To by nebola škoda. Dakde tak zavrieť na večnosť," myslí si obyvateľka obce.

"Za prečin hanobenie miesta posledného odpočinku hrozí 24-ročnému mužovi 2-ročné väzenie," uviedla hovorkyňa prešovských krajských policajtov Jana Migaľová. "Tak by som mu z prstov po troške odsekávala. Až celkom do vrchu, obidve ruky," dodala obyvateľka obce.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy