Polojasno
22°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
15 rokov od masakry pápajovcov, bar Fontána žije ďalej
Zdielať na

15 rokov od masakry pápajovcov, bar Fontána žije ďalej

DUNAJSKÁ STREDA / Presne pred 15-timi rokmi sa na Slovensku odohrala najväčšia poprava mafiánskeho gangu. V Dunajskej Strede prišlo v bare Fontána o život 10 členov podsvetia. Tragédiu tu pripomína už len spomienková tabuľa.

UPOZORNENIE: Video nie je vhodné pre maloletých a mladistvých čitateľov.

Krvavé jatky

Podvečer 25 marca 1999 vybehli na prvé poschodie baru Fontána v Dunajskej strede ozbrojení maskovaní muži. Desiati pápajovci prestali hrať karty. Mysleli, že ich prekvapil zásah policajných kukláčov. Mýlili sa.

Po dvojminútovej streľbe zostalo na zemi ležať v kaluži krvi desať chlapov. Výpalníci, bitkári, gorily spolu s ich bossom Tiborom Pápajom. "Bol to hrôzostrašný pohľad. Najhoršie ale bolo, že ich nechali ležať pred Fontánou,"spomína svedok tragédie.

Ľudia už na tragédiu zabudli

Po dlhých rokoch reštaurácia bez problémov funguje ďalej. Návštevníkom celú udalosť pripomína iba spomienková tabuľa. A zákazníkom tu chutí. Mnohí už dávno zabudli na krvavé jatky, ktoré sa tu odohrali. "Ľudia chodia stále, už to prešlo," povedala čašníčka v reštaurácii. "Dobre tu varia a je tu pohoda. Som spokojný, " vyjadril sa jeden z návštevníkov.

Miestni mafiáni so svojim bossom Tiborom Pápajom ležia na tamojšom cintoríne. Tam ich chodia oplakávať len ich známi a nešťastné matky. "Ja viem kto to bol, každý to vie," povedala matka jedného z Pápajových vtedajších goríl. Myslí jedného muža a jeho partiu.

Koniec jednej éry podsvetia

Arpád, Szilárd a Čaba sa síce dožili obžaloby pre vraždu pápajovcov, ale dnes sú taktiež mŕtvi. Údajný objednávateľ popravy, Lajoš Šátor zrejme tiež. Kto z historicky najbrutálnejšej popravy súperiacich gangov na juhu Slovenska mal mať z akcie naozajstný prospech, to dodnes nepreukázala ani slovenská justícia. "Prišli tam, vystrieľali ich a tým sa skončila jedna éra podsvetia v Dunajskej strede," uzavrel sused baru Fontána. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy