Jasno
15°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Tomáša (20) podozrivého z útoku na Slovane sudkyňa prepustila
Zdielať na

Tomáša (20) podozrivého z útoku na Slovane sudkyňa prepustila

BRATISLAVA / Dnes ráno sa pojednávalo na Okresnom súde Bratislava III v kauze výbušniny na bratislavskom futbalovom štadióne Slovan. Sudkyňa už nevidela dôvody na väzobné stíhanie Tomáša a prepustila ho na slobodu. Priamo na pojednávaní sa však odvolal krajský prokurátor a obžalovaný po jeho žiadosti ostal aj naďalej vo väzbe.

Zákaz vycestovať do zahraničia

Sudkyňa zakázala obvinenému mladíkovi zúčastňovať sa na športových podujatiach, vycestovať do zahraničia. 20-ročný Tomáš P. mal tiež nahlásiť svoje prechodné bydlisko v ktorom sa bude zdržovať. Každé dva týždne sa musí hlásiť probačnému úradníkovi, musí sa dostavovať na každé pojednávanie.

"V trestnej veci obvineného T.P. oznamujeme Vám, že tento bol prepustený z väzby na slobodu, nakoľko podľa názoru súdu dôvody väzby nie sú dané. Zároveň obvinenému boli uložené primerané obmedzenia, a to zákaz vycestovať do zahraničia, zákaz návštevy športových podujatí, povinnosť raz za 2 týždne dostaviť sa na Okresný súd Bratislava III k probačnému úradníkovi, nahlásiť každú zmenu pobytu a dostavovať sa na predvolania," vyjadrila sa predsedníčka senátu Okresného súdu Bratislava III.

Dve deti skončili v nemocnici

Počas zápasu medzi Slovanom a Ružomberkom 18. augusta explodoval v sektore hostí delobuch. Podľa riaditeľa Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave Csabu Faragóa zranenia utrpelo desať osôb, medzi nimi aj dievčatko (9) a chlapec (13). VIAC TU.  Výbuch tiež rozmetal dve plastové sedadlá. Incident zachytili aj kamery huste.tv, ktoré snímali spomínaný futbalový zápas. Pozrite si archívnu reportáž Táni Slivkovej

Téme sa venuje reportér Dárius Haraksin. INFORMÁCIE ONLINE TU.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy