Polojasno
18°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Minúty hrôzy. Jozef (47) sa na stanici vyhrážal zabitím
Zdielať na

Minúty hrôzy. Jozef (47) sa na stanici vyhrážal zabitím

SNINA/HUMENNÉ / Na stanici v Humennom sa odohrala dráma. Muž (47) sa vyhrážal, že celú stanicu vystrieľa.

Vyhrážal sa zabitím

Cestujúci na malej železničnej stanici v Humennom zažili okamihy hrôzy. Jozef z Dlhého nad Cirochou vytiahol pištoľ a vyhrážal sa im zabitím. Dôvod zatiaľ nie je známy. "Obvinený podišiel k dvom mužom so slovami, že ich porieši a pozabíja, pričom jednému z nich priložil pištoľ a povedal, že vystrieľa aj celú stanicu," uviedla hovorkyňa KR PZ Prešov Jana Migaľová.

Vystrašení ľudia okamžite zavolali políciu. S príchodom hliadky sa ukázalo, že pištoľ v Jozefových rukách je našťastie iba plynová. Policajti muža umiestnili do cely. Zároveň definitívne rozhodli o ďalšom postupe.

Kým Jozef najprv figuroval ako podozrivý zo spáchania trestného činu výtržníctva, dnes čelí obvineniu z nebezpečného vyhrážania. Hrozí mu zvýšená trestná sadzba, a to väzenie až na tri roky, keďže podľa zákona ide o závažný skutok a Jozef sa ho navyše dopustil na verejnosti.

Za cigaretu do väzenia

Jozef zo Sniny si môže vydýchnuť. Sudca rozhodol, že muž, ktorý sa mu vyhrážal zabitím, ide do väzby. To všetko preto, lebo mu Jozef nechcel dať svoju poslednú cigaretu.

Útočník skončil v cele policajného zaistenia. Aj keď bol za mrežami, Jozef celý čas myslel iba na to, čo bude, keď ho prepustia. Pre jednu cigaretu žil totiž stále v strachu o život. Teraz si ale môže minimálne na týždne vydýchnuť.

Michal (35) z Ruského Potoka je už v ústave na výkon väzby. "Okresný súd Humenné vzal obvineného do väzby kvôli dôvodnej obave, že bude ďalej pokračovať v páchaní trestnej činnosti," uviedol hovorca Krajského súdu v Prešove Michal Drimák. "Keď už sedí, mám lepší pocit. Dúfam, že dostane aspoň 10 rokov. Toto sa nerobí pre jednu cigaretu," hovorí Jozef.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy