Zatiahnuté
21°
Bratislava
Pankrác, Pankrác
12.5.2024
Turistku Lenku (†27) našli mŕtvu! Zrejme sa pošmykla
Zdielať na

Turistku Lenku (†27) našli mŕtvu! Zrejme sa pošmykla

VEĽKÁ FATRA / Po Lenke Struhačkovej (27), ktorá zmizla v sobotu, pátrali záchranné zložky aj dnes. Do akcie sa zapojil aj vrtuľník ministerstva vnútra. Vášnivú turistku našli v piatok okolo poludnia mŕtvu.

Posledná stopa v Šútove

Lenka z Dubnice nad Váhom odišla do Malej a Veľkej Fatry na turistiku a vrátiť sa mala na druhý deň ráno. Ešte pred plánovaným odchodom, v piatok, napísala kamarátovi správu. No od soboty o nej už nikto nič nevedel, jej telefón bol nedostupný. 

Poslednú stopu mali rodina, kamaráti a horskí záchranári zo Šútova, kde vystúpila z osobného vlaku. Nikto ani len netušil, ktorým chodníkom sa vydala. "Išla na dve noci a nemala spacák, takže jej cieľ musela byť chata. No všetky chaty sú obvolané," povedal v utorok počas pátrania náčelník HzS Malá Fatra Juraj Ondruš.

Našli ju v Šútovskej doline

V žiadnej však nebola. Neustále po nej pátrali, dokonca sa zapojili aj dobrovoľníci. Napriek silným mrazom a snehu všetci dúfali, že sa im milovaná Lenka vráti. No šance, že ju nájdu živú sa znižovali. V pátraní pokračovali aj v piatok. Jej nehybné telo nakoniec našli dobrovoľní záchranári  okolo obeda v Šútovskej doline.

Lenka (27) sa pravdepodobne pošmykla a spadla z oblasti Južného vrchu Steny do doliny. Po páde z asi 300-metrovej výšky utrpela zranenia, ktorým na mieste podľahla.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy