Skoro jasno
22°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Na Remate pri Handlovej našli ľudské kosti, patria Františkovi?
Zdielať na

Na Remate pri Handlovej našli ľudské kosti, patria Františkovi?

HANDLOVÁ / Len prednedávnom našli v lese na Remate ľudskú lebku, ktorá má podľa polície patriť 59- ročnému Františkovi Brandovi z Handlovej, teraz sa tam našli ľudské kosti.

Lebka má patriť Františkovi

V Handlovej bolo opäť rušno. Potom, čo pred tromi dňami našli v lesoch na Remate neďaleko Handlovej lebku, teraz sa tam našli ľudské kosti.

Objavili ich v mimoriadne neprístupnom teréne. Väčšina z nich bola zakrytá lístím. "Kosti našli lesní robotníci pod úpätím pohoria Remata," uviedla hovorkyňa KR PZ Trenčín Elena Antalová.

Kosti boli rozvláčené po lese. Okrem nich sa tu našli aj časti oblečenia a topánky. "To, koho sú ostatky určí až expertíza," dodala Antalová.

Nezvestný od septembra 2012

Kosti sa našli približne 100 metrov od miesta, kde len prednedávnom objavili ľudskú lebku. Tá podľa expertízy patrila 59-ročnému Františkovi Brandovi z Handlovej. "František bol nezvestný od septembra 2012," uviedla Antalová.

V osudný deň, keď František zmizol, ho videli naposledy ležať na lavičke. "Videl som, ako ho mestskí policajti naložili do kufra, dali si biele rukavice ako doktori a dali do kufra a odvtedy sme ho nevideli," povedal vtedy Františkov kamarát. REPORTÁŽ TU.

Ako sa dostal do hôr je záhadou

"Nie je možné, aby ho vyviezli za mesto," povedala hovorkyňa MSÚ Handlová Jana Pauliniova. Františkovi kamaráti nedokážu pochopiť, ako sa dostal do hôr vzdialených asi desať kilometrov. Majú podozrenie, že ho tam niekto zavliekol. "Poverený príslušník z Handlovej začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia," uviedla Antalová.

Záhadou teda zostáva nielen to, ako sa František dostal do hôr ale najmä to, akou smrťou zomrel. Nie je totiž vylúčené, že mu niekto na druhý svet pomohol.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy