Skoro jasno
22°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Pochovali Veroniku (†23) a Ľuda (†25), z Eliáška je sirota (1)
Zdielať na

Pochovali Veroniku (†23) a Ľuda (†25), z Eliáška je sirota (1)

NÁMESTOVO / Žiaľ a smútok vládol dnes v Rabčiciach na Orave. Pochovávali tam dvoch mladých ľudí, ktorí po sebe zanechali ani nie ročné bábätko. Ich jediný a vytúžený synček však v tom čase bol stále v nemocnici. Zranil sa pri havárii, ktorá ho pripravila o oboch rodičov.

Keď rodičia pochovajú svoje deti

Dva rodičovské páry by nikdy nepripustili ani v myšlienkach takú hrôzu, že raz budú pochovávať svoje dve milované deti. Bola to vraj rozprávková láska. Tí dvaja žili jeden pre druhého. "Bol to krásny, dobrý, nábožný pár. Aj Veronika aj Ľudko," spomína suseda.

"Pánbožko ich povolal, lebo boli veľmi dobrí ľudia. Boli srdeční, dali by posledné, čo mali. Tak asi to aj skončilo, že svoj život položili za malého, aby ich Pán Boh prijal k sebe a malý ostal na tomto svete," dodal krstný otec zosnulého Ján Lajda.

Malá sirota

"Budeme sa snažiť, aby malý vyrastal v dobrej rodine, aby bol dobre vychovaný, aby zapadol ako treba," dodal Krstný otec. Veronika s Ľudkom sa zoznámili v práci. "Dobre sa nám robilo spolu, aj ten mladý robil s nami. Ona mala výbornú povahu, takú veselú," kolegovia zosnulých

Asi tisíc ľudí sa prišlo rozlúčiť s nebohými manželmi. Táto tragédia najviac zasiahne ich synčeka. Malý Eliáško sa už nikdy nepritúli k mame či otcovi, nikdy im nepovie ako ich ľúbi. Bábätku doprial osud byť s milovanými rodičmi iba 11 mesiacov a tortu k prvým narodeninám mu bude piecť namiesto mamy už niekto iný.

Tragická nehoda

Vo štvrtok sa otec rodiny vracal s 25-ročnou manželkou a synčekom domov z nemocnice v Martine. Oproti nim išiel vodič pravdepodobne rýchlo. Autá sa čelne zrazili. "To auto vletelo do stromu a potom aj do ich auta, nemohli zrážke zabrániť," dodal otec zosnulého syna.

"Lekári ošetrili vodiča druhého auta, ktorý uviedol, že na okolnosti nehody si nepamätá," poskytla vyjadrenie k prípadu hovorkyňa záchrannej skupiny Alena Lacyková-Krčová. Viac TU.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti TWITTER a vyhrajte!

Súvisiace články

Najčítanejšie správy