Zatiahnuté, dažďové prehánky
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Medveď zaútočil na Michala, zahryzol sa mu do nohy
Zdielať na

Medveď zaútočil na Michala, zahryzol sa mu do nohy

PRIBYLINA / Skončil s poranenou nohou. Skúsený lesník z Pribyliny (okres Liptovský Mikuláš) dokonca dvojnásobný majster Slovenska vo vábení jeleňov, nečakal, že sa pri svojom aute stretne s ozajstným kráľom hôr, s medveďom. A podľa jeho slov to bol poriadny asi 300-kilogramový samec.

Šmyklo sa mu

Nik by nečakal, že teraz takmer uprostred zimy, si medveď dovolí lesníkovi zahryznúť do nohy. Napriek tomu stalo sa. "V piatok bolo dobré počasie, tak som to chcel využiť na fotografovanie, ale spod chodníka na mňa zareval medveď, tak som sa rozbehol," informuje pohryzený Michal.

Nemal však veľa šťastia a sa šmykol. "Reval celý čas, urobil pár skokov a zahryzol mi do nohy. Ako som padal, nohu mal som vo vzduchu," opisuje. Našťastie medveďovi jedno hryznutie ako tak stačilo, zviera chvíľu počkalo a pobral sa inou stranou.

Zdržujú sa v blízkosti zimovísk

"Postavil som sa. Utekal po vrstovnici od miesta čo najďalej. Zrejme sa aj on zľakol, toho revania a utiekol. Medveď mal asi 300 kilogramov, bol poriadny samec," myslí si Michal.

Keby nebola zima ako sa patrí, tak by sa teraz maco prevaľoval na druhý bok a nie, aby naháňal lesníkov. "Určite nás táto situácia neteší, ktorá nastala, ale v súvislosti s touto teplou zimou medvedia populácia je v pohybe, nezaľahla, aj obojkové medvede sú v pohybe a zdržujú sa v blízkosti zimovísk," dodáva riaditeľ správy TANAPu Pavol Majko.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy