Oblačno
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Žena porodila dieťa, vyhodila ho na strechu
Zdielať na

Žena porodila dieťa, vyhodila ho na strechu

KRAKOV / Otrasný prípad krkavčej matky. Po pôrode zabila svojho narodeného synčeka a hodila mŕtve telíčko na strechu bytovky. Hrozné tajomstvo dokázala pritom pred svetom ukrývať viac ako rok.

Srdce pre deti. Najväčší charitatívny projekt 20. 12. o 20:20 na JOJ

Na ženu upozornila suseda

Naozaj veľmi brutálny prípad vraždy novorodenca sa stal v Poľskom meste Olsztyn v centrálnej časti krajiny. Mladá matka tu porodila malého chlapčeka, následne ho zadusila a potom ho vyhodila na strechu bytovky v ktorej bývala.

Následne vycestovala na niekoľkomesačnú dovolenku. Hrozný nález dokázala tajiť pred okolím vyše roka. "Na celý prípad upozornila suseda, ktorá videla tehotnú ženu, ale neskôr ju už s dieťaťom nevidela. Upovedomila preto pracovníkov sociálnej starostlivosti," uviedla hovorkyňa poľskej polície Katarzyna Cislo.

Polícii hovorila len výhovorky

Tí po príchode do domu malé dieťa nenašli. Okamžite preto privolali políciu. "Začalo sa pátranie, telo dieťaťa bolo objavené na streche. Bolo už mumifikované, pretože na streche ležalo viac ako rok," dodala policajná hovorkyňa.

Mladú ženu po takomto hroznom náleze, polícia okamžite zadržala. Namiesto priznania však policajti počuli od zadržanej len výhovorky. "Žena tvrdila susedom, že dieťa zostalo v nemocnici a že ho dala na adopciu. Vyšetrovanie však dokázalo opak," upresnila Katarzyna Cislo.

Žene hrozí 8 rokov

Prokurátor už ženu aj jej priateľa, ktorý mal o celej veci vedieť, obvinil. Ten sa následne k spolupáchateľstvu priznal. Momentálne sa obaja nachádzajú v cele policajného zaistenia, kde čakajú na súdny proces.

"Ženu sme obvinili z trestného činu zabitia dieťaťa v súvislosti s popôrodným šokom, za čo jej hrozí trest odňatia slobody na 5 až 8 rokov odňatia slobody. Vzhľadom na citlivosť prípadu nebudeme medializovať žiadne ďalšie informácie týkajúce sa tejto správy," píše sa v stanovisku Okresnej prokuratúry.

Téme sa venuje reportér Peter Dzurilla. INFORMÁCIE ONLINE TU.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy