Zatiahnuté
13°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Ľuboš (19) chcel zabiť matku, tá ho teraz ľutuje
Zdielať na

Ľuboš (19) chcel zabiť matku, tá ho teraz ľutuje

HUMENNÉ / Ľuboš (19) z Humenného, ktorý chcel uškrtiť svoju matku, pôjde do väzby. V stredu o tom rozhodol sudca Okresného súdu v Humennom. A jeho zbitá matka sa zase trápi. Tentokrát preto, že jej jediné dieťa strávi Vianoce za mrežami. Priznáva však aj úľavu. Aspoň chvíľu sa nebude musieť báť o svoj život.

Srdce pre deti. Najväčší charitatívny projekt 20. 12. o 20:20 na JOJ

Matka ho ľutuje...

"Nebudem sa k tomu vyjadrovať," povedal Ľuboš cestou na súd. "Okresný súd Humenné vzal obvineného Ľuboša P. do väzby z dôvodu, že existuje obava, že bude pokračovať v páchaní trestnej činnosti. Rozhodnutie je právoplatné," uviedol hovorca krajského súdu v Prešove Michal Drimák. 

Matka priznala hanbu za to, že na vlastného syna volala políciu. Napriek všetkému ho veľmi ľutuje a trápi ju, čo sa stalo. Na druhej strane sa jej však uľavilo, že sa k nej po tom všetkom aspoň pár týždňov do bytu nevráti. "Odpočinúť si trošku. Ale nechcem, aby išiel na päť rokov do basy. Nech sa skľudní, lebo on je nepríčetný," hovorí matka.

Najlepším riešením by mohla byť liečba

42-ročná žena naznačila, že na synovej agresivite sa podľa nej okrem alkoholu mohli podpísať aj iné omamné látky. Myslí si preto, že najlepším riešením by preňho mohla byť ústavná liečba.

Posledný Ľubošov útok na matku sa skončil našťastie len modrinami na krku. Chcel ju uškrtiť. Priznala aj to, že jej 19-ročný syn má už teraz tri podmienky. "Niečo sa mu nepáčilo, tak ma zbil. Veď mám pol vlasov na hlave. Chytil ma za vlasy, takú bunču vytiahol," hovorí matka obvineného mladíka. REPORTÁŽ TU. 

Téme sa venuje reportérka Jana Veľasová. INFORMÁCIE ONLINE TU.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy