Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Po R1 jazdil opitý kamionista. Nezľakol sa ani policajtov
Zdielať na

Po R1 jazdil opitý kamionista. Nezľakol sa ani policajtov

NITRA / Na rýchlostnej ceste pri Nitre do auta diaľničnej spoločnosti vrazil kamión. 49-ročný vodič však nezastavil a ušiel. O niekoľko kilometrov ďalej sa ho podarilo dolapiť. Dôvod úteku profesionálneho vodiča vysvitol pri dychovej skúške.

Srdce pre deti. Najväčší charitatívny projekt 20. 12. o 20:20 na JOJ

Kamionista z miesta nehody ušiel

Cestná hliadka auto odparkovala na diaľnici a v tej chvíli do neho vrazil vodič kamiónu. "Bol to náraz, pri ktorom kamionista nedodržal bezpečný odstup od nášho vozidla," povedal hovorca spoločnosti Granvia Róbert Kiss. 

Kamionista Peter nezastavil a išiel ďalej. Cestári nechápali, čo sa deje a zavolali pomoc. "Spojili sa s našim centrom monitorovania dopravy, ktorý na miesto vyslal hliadku. Následne sa spojili aj s políciou," dodal Kiss.

Mužovi namerali v dychu 1,25 promile

Po zhruba štyroch kilometroch sa vodiča podarilo dolapiť. Okrem toho, že diaľniční policajti zisťovali, prečo ušiel, dali mu aj fúkať. "Policajti namerali v dychu vodičovi 1,25 promile alkoholu," potvrdila nitrianska policajná hovorkyňa Božena Bruchterová.

Profesionálny vodič putoval rovno na políciu a potom do cely. Za volant si teraz tak skoro nesadne, zadržali mu aj vodičský preukaz. "Bol obvinený z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," dodala Bruchterová.

Oslovili sme aj firmu, pre ktorú vodič pracuje. Tá má na celú vec takýto názor. "Určite zlyhal človek, lebo jeden profesionál by si to nemal dovoliť za volantom. Pravdepodobne dôjde k jeho prepusteniu nakoľko nemôže na ďalej vykonávať vodiča.

Téme sa venuje reportérka Diana Pavlisová. INFORMÁCIE ONLINE TU. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy