Jasno
18°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Faul či nie? Klub tvrdí, áno. Zväz má iný názor
Zdielať na

Faul či nie? Klub tvrdí, áno. Zväz má iný názor

MICHALOVCE / 24-ročný futbalista Marián Gujdan nikdy nezabudne na dátum 13. október 2013. V nižšej futbalovej lige v okrese Michalovce nastúpil na bežný futbalové stretnutie, ktoré už ale nedohral. A tak sa zápas zo zeleného trávnika zrejme presunie do súdnej siene.

Bol to surový zákrok

Rozhodca na inkriminovaný súboj vôbec nezareagoval. Hra pokračovala ďalej bez žltej či červenej karty, ako keby sa nič nestalo. "Bol to surový zákrok! Boli tam 3 hráči okolo neho. On loptu už odohral," myslí si tajomník OFK Lastomír Ladislav Zásadný.

Mladý futbalista sa zvíjal od bolesti. Pohľad na ovisnutú nohu vydržali iba ľudia so silným žalúdkom. Z ihriska ho sanitka previezla rovno na operačnú sálu.

"To, čo drží nohu v členku, tak to bolo potrhané. A na vonkajšej strane zlomené," tvrdí traumatológ MUDr. Dušan Dzurjo. "Viem, že tam mám skrutky," hovorí Marián.

Domáci klub podal voči správaniu rozhodcu a súperových hráčov sťažnosť na futbalový zväz. Jeho činovníci mu po zhliadnutí záznamu napísali nečakanú odpoveď. "Vraj nešlo o surovú hru," hovorí Marián.

Toto nie je fair-play

"Rozhodca a delegát postupovali správne. To znamená ako keby sa nič nestalo. Tam žiadny faul nebol. Nie je to normálne," pokračuje Zásadný. Prípad tak skončí na súde. Rodina si totiž zmysel pre fair-play vysvetľuje trošku ináč ako súčasní futbaloví funkcionári.

"Jedná sa o pomerne devastujúci, ťažký úraz," dodáva doktor. "Všade vo svete stačí len výron a hneď dostávajú hráči testy," dodáva futbalista.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK!

Súvisiace články

Najčítanejšie správy