Zatiahnuté
13°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Farmár prišiel o stádo, zabili ho rozbesnení vlčiaci
Zdielať na

Farmár prišiel o stádo, zabili ho rozbesnení vlčiaci

MICHALOVCE / Pán Ján z Michaloviec už niekoľko týždňov nemôže pokojne spávať. Jeho statok sa stal totiž potravou pre dvoch vyhladovaných vlčiakov. Podľa farmára nejde o túlavých psov, no komu patria sa mu doteraz zistiť nepodarilo. Psi mu už napáchali nemalé škody.

Prišiel o svoje stádo

Za necelý mesiac prišiel farmár o šesť oviec. Na svojom pozemku však chová aj iné zvieratá, o ktoré má pochopiteľne strach. S útočnými psami si už nevie dať rady. "Teraz je to tretí krát za sebou. Sused videl ako tu vtrhli dvaja psy a zahrdúsili mi ovce. Máme tu aj poštových holubov, čo ak zajtra prídu a ďalšia škoda," obáva sa farmár Ján Konkoľ.

Vyhladovaným psom nestojí v ceste ani riadne oplotený pozemok. K potrave sa dostanú akýmkoľvek spôsobom. "Napríklad tu vytrhli pletivo. On preskočí aj vrchom, lebo je to vlčiak," hovorí farmár.

Zvieratá útočia nadránom

Rozbesnené zvieratá útočia zakaždým nadránom. Farmár si už dokonca zaobstaral aj fotopascu, no dolapiť je ich nemožné. A vyzerá to tak, že tieto psy nemajú strach naozaj pred ničím. "Vôbec sa neboja ľudí. Sused na nich hádzal kamene a nič," hovorí farmár.

Zúfalý farmár prišiel do dnešného dňa o všetky svoje ovce a jedného králika, no útoky psov zrejme neboli posledné. Rozhodol sa to preto nahlásiť aj na polícii. "V súvislosti s predmetnou vecou evidujeme jedno trestné oznámenie, ktoré prešetrujeme ako podozrenie z prečinu poškodzovania cudzej veci a jeden priestupok proti majetku," uviedol hovorca krajských policajtov v Košiciach Alexander Szabó.

Kým teda psi a ich majitelia nebudú známi, farmár zrejme pokojne spať nebude. Dovtedy mu neostáva nič iné, len byť stále v strehu. "No a už sa obávam, či nepôjdu do vyšších extrémov. Máme tu suseda, čo má malé dieťa. Čo ak jeho strhnú tí psi," obáva sa farmár.

Téme sa venuje reportérka Daniela Jureková. INFORMÁCIE ONLINE TU.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy