Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Falošných mincí schovaných pri Hrone je 2x toľko!
Zdielať na

Falošných mincí schovaných pri Hrone je 2x toľko!

ŽIAR NAD HRONOM / Bagrista pri výkopových prácach v utorok narazil na skutočný poklad. Televízia JOJ ako prvá priniesla informáciu, že v jame pri rieke Hron našiel niekoľko vriec dvojeuroviek. Policajti zistili, že ich je takmer dvakrát toľko, ako pôvodne predpokladali!

Nebyť výkopových prác...

Bola to takmer dokonalá skrýša. Bagrista našiel pri náhodných výkopových prácach v Žiari nad Hronom hotový poklad. 50 tisíc dvojeuroviek ležalo zahrabaných na skládke pri Hrone.

Podľa informácií televízie JOJ však ide o falošné mince. Kým v utorok sa hovorilo o množstve zhruba 28 tisíc kusov, teraz je ich výrazne viac. 

Nevyrobil ich na "kolene"

Pozemok, kde sa falošné mince našli, je takzvaným územím nikoho. Používajú ho na vývoz zeminy vodári. Bágruje sa tam síce, ale iba občas. V okolí nikto nebýva, blízko je iba Hron.

Zadržané falzifikáty skúmajú experti. Isté je, že páchateľ nemohol takéto množstvo vyrobiť takpovediac na kolene, vyraziť ich museli na vyrobenom stroji. Pri takomto veľkom množstve sa na falšovaní muselo podieľať viacero osôb.

Za polrok 2 800 falzifikátov

Za prvý polrok Národná banka Slovenska zaistila vyše 2 800 falzifikátov dvojeurových mincí. Nález zo Žiaru nad Hronom však toto číslo niekoľkonásobne prevyšuje.

"Za prvý polrok tohto roka bolo na Slovensku zadržaných viac ako 3 000 falzifikátov mincí. Z čoho najviac kusov boli dvojeurové mince," informuje Jana Kováčová z Národnej banky.

Polícia stále odmieta zverejniť podrobnosti o prípade. A to s tým, že je v štádiu vyšetrovania. Na pozemok sa po ceste dostať nedá, zvyčajne tam je spustená rampa. Používa ho ako skládku zeminy povodie Hrona. Bežne sa tam ľudia nepohybujú a tak si páchateľ zrejme myslel, že k zakopaným vreciam sa nikto nedostane. ČÍTAJTE AJ TU.

Téme sa venuje reportérka Katarína Kováčiková. INFORMÁCIE ONLINE TU.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy