Skoro jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Štátny úradník zobral úplatok. Bola to provokácia, háji ho obhajca
Zdielať na

Štátny úradník zobral úplatok. Bola to provokácia, háji ho obhajca

BANSKÁ BYSTRICA/ŽILINA / Banskobystrický Špecializovaný trestný súd vyriekol rozsudok nad bývalým riaditeľom Slovenského pozemkového fondu v Žiline. 58-ročného bývalého riaditeľa regionálneho odboru odsúdili za úplatkárstvo.

Priznal úplatok

Bývalý riaditeľ odboru na Slovenskom pozemkovom fonde v Žiline síce priznal, že 1 000-eurový úplatok zobral, no do väzenia nepôjde. Trestom za úplatkárstvo mu má byť 3-ročná podmienka.

Podľa rozsudku by mal navyše zaplatiť aj finančný trest 3 000 eur. Verdikt prijal akoby bez emócii, no spokojný nebol, na mieste sa totiž odvolal. "Nebudem komentovať," uviedol.

Z úplatkárstva ho má usvedčovať Žilinčan, ktorý chcel svoju žiadosť na pozemkovom fonde takpovediac potlačiť. Nakoniec všetko ohlásil a stal sa policajným agentom. Pri stretnutí mu exriaditeľ údajne mal na kúsok papiera napísať sumu, ktorú vraj označil ako "motivačné“.

Obhajca: bola to provokácia agenta štátnej moci

"Bola to všetko provokácia agenta štátnej moci. Nejde o to, že zobral peniaze, ale čo tomu predchádzalo," hovorí Ľubomír Samuel, obhajca Jozefa D. "Prokuratúra predložila dostatok dôkazov, aby padol taký trest, aký padol," hovorí prokurátor špeciálnej prokuratúry.

58- ročný Jozef dostal navyše 3-ročnú stopku, nesmie sa zamestnať vo verejnej, štátnej správe ako aj samospráve. Tento rozsudok ešte bude musieť potvrdiť najvyšší súd.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy