Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Smrteľný omyl. Lekáreň pomýlila lieky, pacientka zomrela!
Zdielať na

Smrteľný omyl. Lekáreň pomýlila lieky, pacientka zomrela!

BYTČA / Smrteľný omyl. Tak by sa dalo nazvať to, čo sa stalo začiatkom júla v Bytčianskej lekárni. Namiesto predpísaného lieku istej žene mali vydať iný. Síce s rovnakým názvom, no s oveľa menším obsahom účinnej látky.

Osudová zámena

Pani Marta je presvedčená o tom, že práve nešťastná zámena viedla k smrti milovanej matky. Internistu mala len cez ulicu. Rozhodla sa preto recept vybrať v lekárni oproti. A práve tu mal údajne nastať problém.

Lekár dôchodkyni naordinoval silnejšie močopudné lieky. Tie sú určené pacientom s poruchami obličiek. V lekárni však pani Marta mala dostať iné lieky, aké boli na recepte. "Podľa môjho názoru urobila chybu pani magistra v lekárni, ktorá vydala slabšie lieky," myslí si dcéra nebohej Marta Prívarová.

Pani Margita už celá zavodnená, trápili ju obrovské opuchy nôh. "Aby sa ta voda dostala von presakovala pätami a mala drobné trhlinky na nohách," dodala dcéra.

Lekárnička: Nechceli sme ju zabiť

Margita koncom júla v žilinskej nemocnici zomrela, jednou z príčin jej smrti malo byť podľa rodiny aj zavodnenie. Pani Prívarová však lekáreň kontaktovala niekoľko dní potom, ako jej mamu odviezli do nemocnice. Tvrdí, že lekárnička chybu priznala.

"Pracovníčky na túto chybu prišli pri retaxácii receptov, následne dcéra pacientky bola o tejto zámene informovaná," potvrdila lekáreň. "Mne je to naozaj ľúto. Verte, že my sme Vám matku určite zabiť nechceli," povedala jedna z jej pracovníčok. Celý prípad preverí Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy